van der HorstTotal 2' Hours of Spa

American Festival Zolder: Zeven Belgen aan de start van de NASCAR finale

Start 2016 NWES American Festival Zolder Elite 1 Race 2
Start 2016 NWES American Festival Zolder Elite 1 Race 2
Dit weekend vindt op Circuit Zolder de finale plaats van de NASCAR Whelen Euro Series, een niet te missen evenement voor iedere autosportfan en liefhebber van Amerikaanse wagens. Het wordt vooral uitkijken naar de prestaties van onze landgenoten; met zeven komen zij aan de start. Bovendien maakt Anthony Kumpen nog aanspraak op de titel in de Elite 1 divisie.
Stienes Longin - PK Carsport - Chevrolet SS
Stienes Longin - PK Carsport - Chevrolet SS
Vier rijders komen nog in aanmerking voor de titel in de Elite 1 divisie, Alon Day, Borja Garcia, Anthony Kumpen en Frederic Gabillon. Voor de finale te Zolder leidt Alon Day, na zijn twee zeges in de Semi Finals in Adria, in de puntenstand met een voorsprong van 37 punten. In de Elite 2 divisie kan de titel Thomas Ferrando nauwelijks nog ontglippen, hij staat namelijk 72 punten voor op zijn naaste rivaal voor de titel de Fransman Ulysse Delsaux. Ook de strijd in de andere klasses is nog niet gestreden wat volop strijd beloof op alle niveaus.

Braxx Racing - Ford Mustang
Braxx Racing - Ford Mustang
In de Elite 1 divisie komen beide Belgische teams met twee landgenoten aan de start. PK Carsport vertrouwt op de vaste rijders Anthony Kumpen en Stienes Longin, terwijl men bij Braxx Racing naast teameigenaar Jerry De Weerdt weer rekent op Marc Goossens. Jerry De Weerdt komt eveneens uit in de Elite 2 klasse en Guillaume Dumarey doet het weer met een bolide van PK Carsport. In Zolder zien wij ook weer Guillaume Deflandre (Racing Total) aan de start en Pierre Yves Rosoux verzekerde zich van een zitje bij Alex Caffi Motorsport.

Foto's: Marnik Mouchaers, NASCAR Whelen Euro Series & Ronald Janssens
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 11 oktober 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American Festival Nascar Finals.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons