van der Horst

American Festival Zolder: Zondag om 17u05 valt het doek over het seizoen 2022 van het Belcar Endurance Championship

Start 24 Hours Zolder 2022
Start 24 Hours Zolder 2022
Nog enkele nachten slapen en we weten wie de nieuwe kampioen in het Belcar Endurance Championship is. Na een jaar lang racen en vechten voor iedere seconde, mogen de winnaars zondagnamiddag op Circuit Zolder de champagne ontkurken. De laatste afspraak van het seizoen is het American Festival NASCAR, uiteraard op het bekende Limburgse asfalt, waar eerder dit jaar onder meer een schitterende editie van de 24 Hours of Zolder werd verreden. Zondag om 17u05, na een race van 125 minuten valt het doek over het seizoen 2022. Voor de laatste zege van het seizoen wordt het een strijd tussen de PK Carsport Audi R8 GT2, Totaalplan Racing Lamborghini en de diverse Porsche 992 GT3 Cup, met eventueel de weergoden als scherprechter.
PK Carsport - Audi R8 LMS
PK Carsport - Audi R8 LMS
PK Carsport won met het trio Longin-Longin-Guelinckx dit jaar al driemaal algemeen, met name de openingsrace in Zolder, de verplaatsing naar de Belgische Ardennen en de 24 Hours of Zolder, waar Nicolas Saelens en Dries Vanthoor het team kwamen versterken. Totaalplan Racing Lamborghini was dan weer sterk over de landsgrenzen met zeges voor het duo Brent Verheyen en Cedric Wauters in Frankrijk en Duitsland, wat maakt dat de teller van de Italiaanse GT nu op twee staat. Wordt het dit weekend op Circuit Zolder een gelijkspel of kan Porsche de teller openen met een eerste succes? Wie het wil weten, moet dit weekend naar Circuit Zolder afzakken!
 
Strijd in de strijd
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Achter de Audi van PK Carsport die er erg goed voor staat in de strijd om de titel, wordt de strijd om de ereplaatsen zeer spannend. Heel wat teams kunnen het eindpodium mee op, gaande van het Italiaanse PK-monster van Totaalplan Racing tot de oerregelmatige BMW 325i van de Limburgse familie Convents, maar ook Russell Racing by NGT, Alnimax Racing, TCL Motorsport, Hamofa Motorsport, Simtag Racing, Tip Top Rent en Belgium Racing kunnen nog voor de resterende podiumplaatsen gaan. PK Carsport en Tip Top Rent zijn wel al zeker van de titels in respectievelijk GTA en GTB, maar in zowel TA als TB wordt er nog volop strijd geleverd.   
 
Voor de rookies van Tip Top Rent, de jonge Arthur Peters en Benjamin De Cock is deze titel in het Belcar Endurance Championship een zeer mooie bekroning na een sterk eerste seizoen op nationaal niveau.
 
Tip Top Rent - Porsche Cayman GT4
Tip Top Rent - Porsche Cayman GT4
Arthur Peters: “Uiteraard wordt er vooral naar de race vooraan gekeken, maar ik raad de mensen ook aan om de diverse categorieën te volgen, want de onderlinge strijd in de diverse klasse is ook erg boeiend. Onze Porsche gaf dit seizoen nog geen krimp, waardoor onze titel dus binnen is. Ik ben mijn partners en het team erg dankbaar voor dit mooie seizoen dat we dit weekend een passend einde willen geven.”
 
Alnimax Racing - BMW M2 CS Racing
Alnimax Racing - BMW M2 CS Racing
De sportieve strijd start op zaterdag 8 oktober, om iets na elven met een vrije training, terwijl we om iets voor vier de laatste startgrid van het seizoen zullen kennen. Opgepast, ook aan de polepositie zijn punten verbonden en dus wordt het ook spannend op zaterdag! Zondag gaat het licht van de finale om 15u00 op groen en 125 minuten later valt dan het doek over het seizoen 2022, dat het eerste was van een nieuw tijdperk!

Belcar Endurance Championship  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons