van der Horst

American SpeedFest: Voorbeschouwing van Maxim Pampel

Na een geslaagde meeting met mooie resultaten in het Italiaanse Franciacorta twee weken geleden staan de rijders van Belgium Driver Academy voor een nieuwe uitdaging. Komend weekend wordt immers op de Britse omloop van Brands Hatch al de derde meeting voor de NASCAR Whelen Euro Series afgewerkt. De prachtige omloop van Brands Hatch is voor vele autosportfanaten zowat het Mekka van de Britse autosport en het tracé is ook zeer geliefd bij de rijders. Bovendien komt er elk jaar heel wat publiek opdagen tijdens het weekend van de NASCAR Whelen Euro Series. Maxim Pampel wil er na zijn eerste Rookie overwinning in Franciacorta vooral bevestigen in Elite 2.
Het zijn drukke tijden voor de rijders en de crew van Belgium Driver Academy. Met Franciacorta, Spa en Brands Hatch zijn ze drie opeenvolgende weekends aan de slag op drie totaal verschillende omlopen, telkens met Maxim Pampel en Martin Doubek als rijders. “Over de meeting in Franciacorta is alles al gezegd en over de Belcar wedstrijd in Spa kunnen we vrij kort zijn”, vertelt Maxim Pampel. “We werden er immers genekt door een schokdemper die het begaf en gezien de snelheid waaraan dat gebeurde mogen we al blij zijn dat ik de Wolf op de baan kon houden. Natuurlijk zouden we zonder dat euvel ook tekort gekomen zijn tegenover de top vier, maar een resultaat tussen de 5de en de 8ste stek behoorde zeker tot de mogelijkheden.”
 
Brands Hatch… En prachtige omloop en deze keer is behalve het circuit zelf wel alles vertrouwd voor Maxim Pampel. Er wordt immers opnieuw aangetreden met de #7 Bolide van Team FJ aangezien de nieuw aangekochte bolide nog niet volledig afgewerkt is. “Het wordt inderdaad ook dit weekend de wagen waarmee we in Franciacorta aantraden. Een zeer goede wagen die zowel mijn teamgenoot Martin Doubek (uitkomend in Elite 1, nvdr) als mezelf goed ligt.”
 
Voor Belgium Driver Academy en de rijders Maxim Pampel en Martin Doubek wordt het weekend in Brands Hatch er eentje waar ze op zoek gaan naar bevestiging. “Op voorwaarde dat we niet het slachtoffer worden van onsportieve toestanden of pech natuurlijk”, voegt Maxim Pampel er met een knipoog aan toe. “In Franciacorta werkten we globaal gezien een goed weekend af, met mooie resultaten. Ook de samenwerking binnen het team verliep zeer vlot. Het doel voor Brands Hatch is vrij eenvoudig: minstens even goed doen als de vorige meeting en als het kan zelfs nog beter!”

Persbericht Maxim PampelSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 8 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American SpeedFest.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons