van der Horst

American SpeedFest: PK Carsport in actie voor 100.000 fans

PK Carsport - NASCAR Whelen Euro Series
PK Carsport - NASCAR Whelen Euro Series
Dit weekend staat in de NASCAR Whelen Euro Series een topweekend op het programma. Het American Speedfest in het Britse Brands Hatch is aan zijn zesde editie toe en lokt ieder jaar zowat 100.000 toeschouwers, wat het meteen tot het grootste NASCAR-evenement van Europa maakt. De PK Carsport boys zien dat graag gebeuren, want het circuit in Kent ligt hen wel.
Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
Na de eerste twee meetings van het lopende seizoen van de NASCAR Whelen Euro Series prijkt Anthony Kumpen op de tweede plaats in de tussenstand, op drie punten van leider Frédéric Gabillon. “Een ideale uitgangspositie om dit weekend de leiding te pakken”, grinnikt de Limburger. “Deze baan ligt me heel goed. Vorig jaar stond ik hier twee keer op pole, won ik de eerste race en was er geen contact geweest in de tweede, dan had ook die wedstrijd een goed resultaat opgeleverd. Bovendien hebben we twee weken geleden enkele vruchtbare testen in Brands Hatch afgewerkt, dus ik kijk heel erg uit naar dit weekend.”

Stienes Longin
Stienes Longin
Dat geldt ook voor Stienes Longin, na Franciacorta zesde in de tussenstand. “Brands Hatch is een enorm plezant evenement”, weet de Leuvenaar. “Goed, het tracé staat niet helemaal bovenaan mijn favorietenlijstje, maar het spektakel is er altijd enorm. Ik ben vast van plan om de in Italië opgelopen achterstand goed te maken. Contact vermijden is daarvoor noodzakelijk, want de minste tik kan je in de grindbak doen belanden. Ik ga voluit op een plaats bij de eerste vijf, dat behoort zeker tot de mogelijkheden.”

Guillaume Dumarey
Guillaume Dumarey
In Elite 2 mikken Guillaume Dumarey en Felipe Rabello minstens even hoog. “Winnen in Franciacorta heeft voor gemoedsrust gezorgd”, glimlacht Dumarey, die vlak voor Rabello vierde staat in de Elite 2tussenstand. “Ik trek vol vertrouwen richting Brands Hatch, waar ik rustig zal opbouwen, om dan in de races alles te geven. Vorig jaar stond ik hier twee keer op het podium, achter de toen ongenaakbare Ferrando. Maar aangezien die nu in Elite 1 uitkomt… De kwalificaties van zaterdagochtend worden in ieder geval heel belangrijk. Inhalen is op het relatief korte Indy Circuit van Brands Hatch immers niet makkelijk, je kan maar beter vooraan op de startgrid staan.”

De kwalificaties en de races  van Brands Hatch zijn live te volgen op het EuroNASCAR YouTube-kanaal.

PK Carsport



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Nascar Whelen Euro Series op donderdag 7 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting American SpeedFest.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons