van der Horst

American SpeedFest X: Net geen podiumplaats voor Anthony Kumpen

Anthony Kumpen - PK Carsport
Anthony Kumpen - PK Carsport
Anthony Kumpen (PK Carsport) vatte de eerste EURONASCAR PRO race op het circuit van Brands Hatch aan vanaf plaats vier en dat was ook de positie die onze landgenoot bezette bij de finish. Kumpen kon het leidende trio volgen, maar een inhaalbeweging naar een podiumplaats zat er niet in. Marc Goossens (CAAL Racing) startte in het middenveld, wist enkele posities goed te maken maar eindigde net buiten de top tien.
Startgrid American SpeedFest X 2023
Startgrid American SpeedFest X 2023
Gianmarco Ercoli (CAAL Racing) domineerde de race van start tot finish en zijn zege kwam nooit in het gedrang. Achter Ercoli vochten Liam Hezemans (Hendriks Motorsport) en Vittorio Ghirelli (Team Bleekemolen) het onder elkaar uit voor de tweede plaats tot de Nederlander een klein foutje maakte en de Italiaan definitief de tweede plaats overnam. Sebastiaan Bleekmolen (Bleekemolen Racing) sloot de top vijf af. Zesde werd Giorgio Maggi (Race Art Technology), die tevens beste junior was.
 
In de EURONASCAR 2 ging de zege naar Vladimiros Tziortzis (Academy Motorsport), de derde zege op rij al voor de Cyprioot. Hij ging de van op de pole vertrokken Alberto Naska (CAAL Racing) vooraf, de derde plaats ging naar Martin Doubek (Hendriks Motorsport). Sven van Laere (CAAL Racing) sloot de race af op de dertiende plaats.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series/Bart Dehaese
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 17 juni 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons