van der Horst

Amerikaanse markt is prioriteit voor Formule E

Andretti Autosport - Formula E
Andretti Autosport - Formula E
De Formule E zoekt zich te profileren op het Amerikaanse continent en sloot vooreerst een deal met het Amerikaanse FOX Sports TV voor de rechten van het uitzenden van de wedstrijden. FOX Sports is één van 's werelds grootste TV distributeurs met verschillende kanalen op het Amerikaanse en Aziatische continent. Bovendien werd oud-Indianapolis winnaar Gil de Ferran aangesteld als ambassadeur met als voornaamste taak het promoten van de Formule E in Noord-Amerika.
  • Powercars
FOX Sports is een van de belangrijkste Sport TV netwerken in de wereld en sloot nu een deal met de Formule E voor de uitzendrechten van de wedstrijden. FOX Sports heeft momenteel kanalen in 90 verschillende landen, voornamelijk in Amerika en Azië, maar de zender zou zich ook richten op de Europese markt en binnenkort op verscheidene betaalzenders te verkrijgen zijn.  Details over de overeenkomst tussen de Formule E en FOX, zoals of de wedstrijden live of in uitgesteld relais uitgezonden worden, werden echter niet gegeven, maar zelden kon een autosportkampioenschap zulk een exclusieve TV deal afsluiten.

Bovendien werd oud-tweevoudig Champ Car kampioen en oud-winnaar van de 500 miles of Indianapolis, Gil de Ferran aangesteld als ambassadeur met als taak het promoten van het kampioenschap en dan voornamelijk in Noord-Amerika. De Ferran was voordien ook actief bij het Toyota F1 team en runde zijn eigen team in de ALMS. De Ferran zal er alvast kennis maken met landgenoot Lucas di Grassi die eerder al werd aangesteld als testpiloot en ambassadeur.

Foto: Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op maandag 12 augustus 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons