van der Horst

Portimão: Amper 15 wagens aan de start

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS Ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS Ultra
Na wat welverdiende rust schiet de Blancpain karavaan komend weekend weer in actie met een Blancpain Sprint manche op het circuit van Portimão in de Portugese Algarve. In tegenstelling tot de hernieuwde interesse in de Endurance wedstrijden, verkeert BSS steeds meer in moeilijk vaarwater. Tot dusver kon men dit seizoen nog geen 20 deelnemers samenbrengen, en komend weekend wordt zelfs een dieptepunt bereikt met slechts 15 GT3’s. Nochtans zat het kampioenschap eind vorig jaar nog in de lift. Het niveau ligt weliswaar hoog en een boeiende sprint race vereist niet veel wagens.
Attempto Racing - Porsche 997 GT3-R
Attempto Racing - Porsche 997 GT3-R
Grote afwezige in Portugal is Attempto Racing. Het Duitse team schakelde voor dit seizoen over op de nieuwe McLaren 650S GT3, maar dat liep zeker niet van een leien dakje. In Rusland verving het team al een van de wagens door een Porsche en in Spa trok men maar liefst drie McLarens terug om slechts 1 Porsche in te zetten. Voor Portimao is Attempto van de deelnemerslijst verdwenen, waardoor het top duo Kevin Estre/Rob Bell niet in actie zal komen. 

MRS GT-Racing - Nissan GT-R Nismo GT3
MRS GT-Racing - Nissan GT-R Nismo GT3
Een andere nieuwigheid is het feit dat de enige Nissan GT-R Nismo GT3 voortaan niet langer gerund wordt door MRS GT Racing, maar volgens de inschrijvingslijst door fabrieksteam JRM. Uiteraard was JRM de facto al nauw betrokken bij het programma, maar de tegenvallende gang van zaken zal waarschijnlijk tot deze evolutie geleid hebben. Craig Dolby en Sean Walkinshaw zijn nog steeds de piloten van dienst. Voor de rest blijven alle rijdersbezettingen identiek aan Moskou. Laurens Vanthoor en Robin Frijns verdedigen in Portugal een voorsprong van 15 punten op de HTP Bentley van Vincent Abril en Maxi Buhk, winnaars in Moskou.

--- DEELNEMERSLIJST BSS PORTIMAO (PDF) ---

Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op dinsdag 1 september 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Algarve.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons