van der Horst

Amper 20 deelnemers voor Sprint Cup

Emil Frey Racing - Lexus RC-F GT3
Emil Frey Racing - Lexus RC-F GT3
Na twee seizoenen van hoogconjunctuur moet de Blancpain GT Series Sprint Cup het in 2018 met heel wat minder stellen. Amper 20 GT3's staan ingeschreven voor de volle vijf manches, en dat terwijl er vorig jaar nog 32 aanmeldingen waren. Mogelijk heeft het grote aantal crashes en het stijgende kostenplaatje enkele teams en constructeurs afgeschrikt, zo ontbreken M-Sport Bentley, ROWE Racing BMW en McLaren op het appel. Bovendien is het niet langer vereist dat een constructeur moet deelnemen aan de Sprint Cup om ook in aanmerking te komen voor de PRO klasse van de Endurance Cup. Ondertussen beleeft de ADAC GT Masters (met een gelijkaardig format) dan weer hoogdagen met bijna 40 deelnemers.
Belgian Audi Club Team WRT, Grasser Racing Team (Lamborghini) en AKKA ASP (Mercedes-AMG) zijn de sterkhouders van het kampioenschap met elk drie wagens aan de start, samen maken ze bijna de helft van het deelnemersveld uit. Na een kennismaking met het Sprint Cup format op de Nürburgring is Emil Frey klaar voor een volledig seizoen met twee exemplaren van de Lexus RC-F GT3. Attempto Racing en Saintéloc Racing brengen elk twee Audi R8 LMS aan de start, terwijl Kessel Racing (Ferrari), Team Parker (Bentley) en 3Y Technologies (BMW) voor variatie zorgen.

“De Blancpain GT Series Sprint Cup telt heel wat minder deelnemers dan vorig jaar, maar een aantal extra deelnemers zullen het veld vervoegen tijdens bepaalde races," verklaarde Ratel. "Dat brengt ons al wat dichter naar het ideale deelnemersaantal voor sprint wedstrijden, wat volgens ons rond de 24 ligt." Het kampioenschap gaat van start op Circuit Zolder tijdens het weekend van 7 en 8 april.

--- BLANCPAIN GT SERIES SPRINT CUP DEELNEMERSLIJST 2018 ---

Foto: SRO/Bogaerts
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op dinsdag 13 maart 2018.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons