van der Horst

Ander Vilariño verdedigt NASCAR-titel niet - 7 Belgen aan de start

Start Nascar Whelen Euro Series Elite 2 te Circuit Zolder
Start Nascar Whelen Euro Series Elite 2 te Circuit Zolder
De organisatoren van de NASCAR Whelen Euro Series maakten vandaag de deelnemerslijst voor het seizoen 2016 wereldkundig. Op die lijst treffen we maar liefst zeven Belgen aan, met daarbij zoals geweten ook klinkende namen als Longin, Kumpen, De Weerdt, De Doncker en Goossens. Opvallend is dat regerend kampioen Ander Vilariño op het appel ontbreekt. De snelle Spanjaard zal zijn titel niet verdedigen en dus (voorlopig) geen vierde NASCAR-kroon aan zijn erelijst toevoegen.
Ander Vilariño - Anthony Kumpen
Ander Vilariño - Anthony Kumpen
Vilariño betwist dit seizoen de VdeV Series met een Norma M20 FC en laat de Europese NASCAR aan zich voorbijgaan. Vorig jaar werd de Spanjaard nog kampioen in de NASCAR Whelen Euro Series, terwijl hij het jaar voordien genoegen moest nemen met de titel van vicekampioen, na de debuterende Anthony Kumpen. Helaas krijgen we dus geen derde Baskisch-Limburgs duel op rij.

Jerry De Weerdt
Jerry De Weerdt
Naast heel wat Belgische inbreng, met twee (voor sommige meetings drie) wagens van PK Carsport, twee Mustang's voor Brass Racing, één exemplaar voor De Doncker en een Chevrolet SS voor Guillaume Deflandre, zien we zoals verwacht ook Barry Maessen de eer der Nederlanders verdedigen. Als alles goed gaat, staan er 28 wagens aan de start in Elite 1 en 26 in Elite 2.

Stienes & Bert Longin
Stienes & Bert Longin
Het Euro-NASCAR seizoen 2016 wordt dit weekend op gang gevlagd op het circuit in Valencia. Nadien trekt de karavaan naar de Raceway Venray alvorens men het Kanaal oversteekt richting Brands Hatch, traditioneel een van de hoogtepunten van het jaar. Met Tours staat er een tweede oval op het menu, terwijl Adria een waardevol alternatief moet gaan blijken voor Magione alvorens het seizoen 2016 wordt afgesloten op ons eigenste Circuit Zolder met het American Festival.

Foto's: Marnik Mouchaers, Martijn Wouters & Circuit ZolderDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 19 april 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Valencia.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons