van der Horst

André Lotterer: "Heb tijd nodig om me aan te passen"

André Lotterer
André Lotterer
Andre Lotterer was een onverwachte late toevoeging aan de deelnemerslijst voor de Total 24 Hours of Spa. De halve Belg is ongetwijfeld een van de publiekstrekkers, maar er stond hem desalniettemin een uitdaging te wachten om zich op korte tijd aan te passen aan de Audi R8 LMS, een wagen die hij dit weekend deelt met Dries Vanthoor en Marcel Fässler. Met het nakend vertrek van Porsche uit LMP1 heeft deze one-off overigens alleen maar aan relevantie gewonnen voor de Duitser.
"Ik heb weinig voorbereiding gehad, want ik ben pas op het allerlaatste moment gebeld. Ik heb me dus wel wat moeten aanpassen, omdat ik al twee jaar niet meer met een GT3 gereden had. Woensdag was ik in Barcelona nog met de Porsche LMP1 aan het testen, met een wagen van 1000pk, met veel downforce en banden met veel grip. Dan instappen in een GT3, dat is wel wat wennen. Vooral de banden zijn erg bijzonder, ze schuiven veel. Gelukkig had ik hulp van Dries (Vanthoor n.v.d.r.)"

"Dries is cool, zeer snel. Hoewel hij nog maar 19 is, geeft hij toch blijk van heel wat maturiteit. Ik heb veel hulp gekregen van hem, want ook al is het een etmaalrace, toch is de rijtijd voor ons als rijders redelijk beperkt. Ik heb hoop en al misschien 20 rondjes gereden en dan is het zeer nuttig als Dries me uitleg kan geven over de auto, bijvoorbeeld hoe hij remt."

Foto: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 29 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons