van der Horst

André Lotterer met Audi Sport Team WRT in de TOTAL 24 Hours of Spa!

André Lotterer
André Lotterer
Het is de lastminutegenodigde van deze Total 24 Hours of Spa! Op enkele dagen van de eerste oefensessies heeft Vincent Vosse – Team Principal van Team WRT – voorgesteld aan André Lotterer om Marcel Fässler en Dries Vanthoor te vervoegen aan het stuur van de Audi R8 LMS #5 van het Belgische team. De man die zijn jeugd doorbracht in Nijvel, twijfelde geen seconde en mikt duidelijk op een eerste overwinning in de dubbele race rond de klok van de Ardennen.
  • VR Racing
André, we zien u dus aan de start van de Total 24 Hours of Spa…
“Oh ja! Het is een uitstekende verrassing en ik ben echt gelukkig. Toen Vincent me opbelde om te vragen of de uitdaging me interesseerde, was mijn antwoord duidelijk. Deel uit maken van een team dat de zege ambieert in de 24 Uur van Spa, bovendien met Team WRT en de Belgian Audi Club, dat kan je niet weigeren! Bovendien vorm ik opnieuw een team met mijn vriend Marcel Fässler en is ook Benoit Tréluyer van de partij, weliswaar op een andere auto van het team. Ik ben extreem gemotiveerd en bedank Porsche, mijn huidige werkgever, om me deze race te laten betwisten voor een ander merk van de grote Volkswagen-familie.”

De Total 24 Hours of Spa is een race die nog op uw palmares ontbreekt…
“Exact! In 2013 stond ik samen met Christopher Mies en Frank Stippler op de kleinste podiumtrede en dat blijft tot op heden mijn beste resultaat. Iedereen weet wat België, Spa-Francorchamps en de 24 Uur van Spa betekenen voor mij. In juni greep ik door een technisch probleem naast de zege in Le Mans. Het zou dus heel leuk zijn om dit jaar Spa aan mijn palmares toe te voegen. Er zijn heus niet zoveel rijders die zowel in de Sarthe als in de Ardennen hebben gezegevierd. Ik hoop op een dag dat voorrecht te mogen ervaren!”

De uitdaging is nochtans enorm!
“Ja, maar dat maakt het net opwindend! Een rijder heeft altijd zin om te winnen, ongeacht de wedstrijd waarin hij aan de start staat. Maar het is waar dat je een nieuwe uitdaging des te meer kan appreciëren als je al zolang op heel hoog niveau en altijd in hetzelfde kampioenschap rijdt. En Spa winnen, is een heel grote uitdaging: het is de uithoudingswedstrijd met het grootste aantal zegekandidaten.”

Bestaat het risico niet dat u wat ritme tekortkomt met een GT?
“Het klopt dat ik niet meer met een Audi R8 LMS heb gereden sinds 2015… In het begin van de week ben ik in Barcelona om te testen met Porsche aan boord van een LMP1. Ik kom pas woensdag aan in Francorchamps. Maar ik maak me niet te veel zorgen… Ik start niet vanaf nul! Ik ken het circuit goed, ken het team goed en ik heb al met de wagen gereden… En ik weet dat ik me voor honderd procent zal engageren, onder meer in de data-analyse, om zo snel mogelijk op het juiste niveau te staan. En ik reken op Marcel en Dries om me te helpen.”

Hoe schat u de rijderscombinatie in?
“Marcel ken ik uiteraard heel goed! Samen met Benoit Tréluyer hebben we driemaal Le Mans gewonnen en zijn we Wereldkampioen Uithouding geworden. Vincent Vosse heeft me al gezegd dat ik me geen zorgen hoef te maken over de snelheid van Dries. Aangezien hij de auto beter kent dan ik, zal hij me waarschijnlijk het meeste helpen om de juiste snelheid te vinden… Marcel en ik zullen proberen onze ervaring in 24 uursraces over te brengen en hem vertrouwen te laten tanken. Hoe sneller hij gaat, hoe beter voor ons team. Marcel en ik hebben niets meer te bewijzen en we hebben geen enkel probleem om ons ego opzij te zetten. De teamgeest boven alles, en ik hoop dat die strategie ons naar de zege zal leiden.”

Belgian Audi ClubSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Series op maandag 24 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons