van der Horst

24H Le Mans: Andrea Belicchi blijft Rebellion Racing ook trouw in 2013

Andrea Belicchi
Andrea Belicchi
Rebellion Racing lichtte vandaag een tipje van de sluier op betreffende de rijdersbezetting voor komend seizoen. Bij monde van team manager Bart Hayden gaf het Zwitserse team te kennen dat Andrea Belicchi ook in 2013 de kleuren van Rebellion Racing zal verdedigen. Tijdens de WEC-manches in Silverstone en Shanghai afgelopen seizoen bleek de Italiaan samen met teamgenoot Harold Primat nog de beste privateer in LMP1 om uiteindelijk gedeeld achtste te finishen in het kampioenschap.
Belicchi is reeds sinds de opstart van het team al aanwezig en voelt zich duidelijk in zijn sas. Hij reed onder meer reeds in GT, LMP2 en de laatste jaren dus in de Rebellion Lola-Toyota LMP1. Hij won afgelopen seizoen onder meer de legendarische Petit Le Mans, in het kader van het ALMS-kampioenschap, tezamen met Neel Jani en Nicolas Prost.

Zijn eerste wedstrijd in 2013 zal opnieuw in "The States" zijn. Hij start in de befaamde 12 Hours of Sebring aan boord van de Rebellion Lola-Toyota. De volledige race-kalender van het Zwitserse team is overigens nog niet volledig rond. Voorts zullen normaliter ook Neel Jani en Nicolas Prost blijven deel uitmaken van het team, en vervoegt ook Mathias Beche de rangen. 

Foto: Rebellion RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in 24 Heures du Mans op donderdag 3 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sebring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons