van der Horst

Andrea Caldarelli en Daniil Kvyat eerste namen voor Lamborghini LMDh programma

Andrea Caldarelli
Andrea Caldarelli
Lamborghini heeft de eerste twee namen bevestigd die volgend jaar achter stuur gaan zitten van de Lamborghini SC63. Andrea Caldarelli zal de wagen besturen in IMSA, terwijl Daniil Kvyat zijn kans krijgt in het FIA WEC.
Daniil Kvyat
Daniil Kvyat
Caldarelli is al lang verweven met het Italiaanse merk. Zo heeft hij al de nodige overwinningen voor het merk behaald, en vooral dan op Amerikaanse bodem met K-PAX Racing. Het is daarom niet onlogisch dat de Italiaan daar uitkomt. Weliswaar pas vanaf Sebring, gezien men bij Lamborghini besloot om de Rolex 24 voorlopig nog niet te betwisten. Kvyat heeft vooral dit jaar ervaring opgedaan in de Prema Racing LMP2 in het FIA WEC en zal dus volgend seizoen één van de drie namen zijn voor de constructeur in de Hypercarklasse.

Met de eerste twee namen gekend, zullen daar vermoedelijk nog vier bij komen, waarvan Romain Grosjean en Mirko Bortolotti al zeker zijn van een plekje. Lamborghini zal maar met twee wagens starten, één in elk kampioenschap en beiden onder de hoede van Iron Lynx. Voor de 24 uren van Le Mans wil men wel met twee bolides aan de start komen.

Foto's: Vincent Wouters - Lamborghini AutomotiveDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op zondag 19 november 2023.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons