van der Horst

Hell: Andreas Bakkerud voorlopig ongrijpbaar - MDK reeds out

Andreas Bakkerud - Ford Focus RS
Andreas Bakkerud - Ford Focus RS
In het Noorse Hell wordt dit weekend de vijfde manche verreden van het World RX en de tweede van de Euro RX. Voorlopig is er geen kruid gewassen tegen Andreas Bakkerud met de Ford Focus RS Supercar van Hoonigan Racing, het team van Ken Block die op zijn beurt moet vechten voor een plaats in de halve finale. In het Euro RX is het Kevin Hansen die tweemaal de beste chrono draaide in zijn Peugeot 208 Supercar, terwijl mechanische problemen onze enige landgenoot, Michaël De Keersmaecker van Team MDK, vroegtijdig de handdoek in de ring deed gooien.
Hansen, Rustad, Kiss - Euro RX
Hansen, Rustad, Kiss - Euro RX
De Noor Andreas Bakkerud was in Montalegre goed aan het seizoen begonnen met een plaats in de finale, maar deemsterde dan wat weg tot hij in Lydden Hill opnieuw meespeelde voor de knikkers en na de kwalificaties als tweedesnelste uit de bus kwam, na Petter Solberg. Hij werd nadien in de halve finale geklopt door Ekström en kende tenslotte pech in de finale. Op Hockenheim na, was hij steeds de meerdere van ploegmaat Ken Block en ook dit weekend staat hij er opnieuw met de Ford Focus RS op een voorlopige pole, terwijl Block als twaalfde flirt met een niet-kwalificatie voor de halve finales.

Timur Timerzyanov (Ford Fiësta), Timmy Hansen (Peugeot 208), Sébastien Loeb (Peugeot 208), Petter Solberg (Citroën DS3), Janis Baumanis (Ford Fiësta), Mattias Ekström (Audi S1), Johan Kristoffersson (VW Polo), Robin Larsson (Audi S1), Toomas Heikkinen (Audi S1), Davy Jeanney (Peugeot 208) & Ken Block (Ford Focus) zijn de overige rijders binnen de top 12 die zich voorlopig konden plaatsen voor de halve finale. Het is nu vooral uitkijken wat Solberg en Ekström morgen zullen presteren, want zijn strijden momenteel om de leiding in het kampioenschap.

MDK - European RX
MDK - European RX
In de tweede ontmoeting sinds Mettet van de Euro RX is het Kevin Hansen die voorlopig met twee besttijden het overwicht heeft, voor regerend kampioen Tommy Rustad, Tamas-Pal Kiss, Jérôme Grosset-Janin, Tord Linnerud, Peter Hedstrôm en de rest van het 23-koppig veld. Voor onze landgenoot Michaël De Keersmaecker is het reeds over door mechanische problemen met defecte turbo’s als gevolg. En dit na een lange verplaatsing richting Noorwegen en het feit dat de motor na Mettet toch enkele PK’s meer gaf, maar zeker nog niet voldoende om vooraan mee te spelen. Daarvoor is het wachten op de nieuw krachtbron.

Foto's: Johnny Loix
Info: Frieda LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 11 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Noorwegen.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons