van der Horst

Andreas Bakkerud vormt ploeg met Ken Block

Andreas Bakkerud - Ford Fiësta Supercar
Andreas Bakkerud - Ford Fiësta Supercar
Geruggesteund door Ford Performance en M-Sport zal het team van Ken Block of Hoonigan Racing meer dan waarschijnlijk een van de te kloppen formaties worden in het WK RX 2016. Vooral nu de Amerikaanse wildeman de 24-jarige Adreas Bakkerud als teammaat krijgt.
Andreas Bakkerud - Ford Fiësta Supercar
Andreas Bakkerud - Ford Fiësta Supercar
De Noor Andreas Bakkerud reed twee seizoenen bij de Supercars bij het Zweedse Ford Olbergs MSE van Andreas Eriksson en werd afgelopen seizoen vierde in het WK RX. Hierdoor was hij beste Fordrijder voor Reinis Nitiss en Timur Timerzyanov, die ook de kleuren van Olbergs MSE verdedigden. Hij behaalde reeds verschillende zeges en won met Nitiss en Olbergs MSE het merkenkampioenschap in 2014. Bakkerud werd ook in 2011 en 2012 tweemaal op rij Europees kampioen Super1600 alvorens in 2013 over te schakelen naar de Supercars met een Citroën DS3. Hij werd vierde in zijn eerste seizoen, vijfde in zijn tweede seizoen om vorig jaar opnieuw net buiten het podium te vallen.

Wat de toekomst van OlbergsMSE betreft nu M-Sport en Ford op het voorplan treden is niet duidelijk, er zal binnenkort wel meer over gecommuniceerd worden.

Foto's: Johnny Loix  
 



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op woensdag 20 januari 2016.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons