van der Horst

Andretti-Cadillac wordt niet toegelaten tot de Formule 1

Aankondiging Andretti Global en General Motors
Aankondiging Andretti Global en General Motors
Vandaag viel het nieuws dat de Formule 1 geen heil ziet in de komst van Andretti-Cadillac als elfde team en dus mag het Amerikaanse team niet toetreden tot de Formule 1 in 2026. De reden die aangehaald wordt is dat de naam Andretti geen meerwaarde zou betekenen voor de Formule 1! De deur blijft echter niet volledig gesloten, een nieuwe evaluatie zal later volgen met de mogelijkheid van de toevoeging van een elfde team in 2028.
  • Hamofa Performance
Geen Andretti-Cadillac dus in de Formule 1 in 2026, dat is de beslissing. Geheel onverwacht is dit besluit niet, wel de reden die aangehaald wordt om het team te weigeren. Elk team dat de Formule 1 vervoegt, aldus de F1, moet een meerwaarde betekenen voor het kampioenschap en moet van bij zijn komst kunnen meestrijden voor de podiumplaatsen en overwinningen. Iets wat gezien de reglementswijziging niet mogelijk is voor een nieuw team.

In de huidige situatie profiteert Andretti meer van zijn komst in de Formule 1 dan omgekeerd het geval zou zijn. Een verbazende conclusie toch gezien de staat van dienst van het Andretti-team. Precies alsof namen als Stake F1 Team of Visa Cash App een meerwaarde betekenen voor de F1 fan! Meestrijden voor de zeges vanaf het begin? Hoeveel zeges heeft Haas in acht jaar tijd behaald?

Foto: Andretti Global



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 31 januari 2024.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons