van der Horst

Angélique Detavernier: "Het wordt afzien, maar heel dankbaar voor deze kans!"

Angélique Detavernier
Angélique Detavernier
Dit weekend gaat het Frans GT-kampioenschap van start op het circuit van Nogaro, in het kader van de traditionele "Coupes de Pâques". Naast onze landgenoten Benjamin Lessennes en Stéphane Lémeret staat ook Angélique Detavernier aan de start, in een veld dat bestaat uit liefst 41 GT4-bolides. De manager van Frédéric Vervisch zagen we in het verleden al aan de start van diverse GT3 en GT4-kampioenschappen, maar het Frans GT is nieuw voor haar.
Angélique Detavernier
Angélique Detavernier
"Ik zie dit kampioenschap als eentje met een zeer hoog niveau" steekt Detavernier van wal. "Ik sta aan de start in een Audi R8 LMS GT4 #777 van CSA Racing samen met de Fransman Thomas Nicolle. We rijden in de Am Cup, maar vergis je niet, de Am-piloten zijn hier bijna net zo snel als de Pro's! Ik heb ook sinds 2019 niet meer gekoerst in een GT dus ik moet fysisch weer wennen aan het harde remmen als gevolg van het ABS-systeem. De meeste wedstrijden worden verreden in Frankrijk en de circuits zijn zo goed als allemaal nieuw voor mij. De eerste races zal het dus afzien worden, maar ik ben tegelijkertijd heel dankbaar dat ik de ervaring kan opdoen in de Audi, op nieuwe circuits en in een nieuw kampioenschap! Het was CSA Racing, dat dit jaar debuteert in het Frans GT, dat mij deze winter contacteerde omdat ze in mij veel potentieel zien. Ik wil dan ook hen en iedereen die mij steunt bij deze nog eens extra bedanken!"

Dit weekend staan er twee wedstrijden van één uur op het programma, op zondag om 14u30 en op Paasmaandag om 14u05. Deze zijn live online te volgen via deze link.

Foto: CSA Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FFSA GT Tour op vrijdag 15 april 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nogaro.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons