van der Horst

Angélique Detavernier maakt sterk debuut in GT4

Angélique Detavernier en Kay van Berlo op de tweede podiumplek in Pro Am
Angélique Detavernier en Kay van Berlo op de tweede podiumplek in Pro Am
In het midden van het seizoen instappen in een nieuw kampioenschap is nooit makkelijk, maar Angélique Detavernier kende dit weekend in Zandvoort een meer dan geslaagd debuut in de European GT4 Series. Ze kwam uit op een Mercedes-AMG GT4 van het Vlaamse Selleslagh Racing Team, dat al enkele jaren actief is in het kampioenschap. Haar teamgenoot was de 18-jarige Nederlander Kay van Berlo. Het debuterende duo reed tijdens de zondagrace naar een mooie negende plaats algemeen en zelfs een podiumplek in de Pro Am-klasse.
Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
Selleslagh Racing Team - Mercedes AMG GT4
Detavernier is manager van Audi-fabriekscoureur Frédéric Vervisch, maar staat zelf ook geregeld aan de start van een internationaal kampioenschap. Zo zagen we haar eerder dit jaar al aan het werk in een BMW M6 GT3 van Boutsen Ginion Racing tijdens de Blancpain GT Series Endurance Cup op het circuit van Paul Ricard. Een GT4-wagen is echter een nieuwe ervaring voor haar, net als het circuit van Zandvoort. Doordat haar teamgenoot als Silver-coureur gecategoriseerd staat (zijzelf heeft de ranking Brons) kwam de Mercedes dit weekend uit in de Pro Am-klasse.

Angélique Detavernier en Kay van Berlo
Angélique Detavernier en Kay van Berlo
"De voorbereiding verliep verre van ideaal", aldus Detavernier in een gesprek met Autosport.be. "Ik kreeg zowel tijdens de trainingen op vrijdag als de kwalificaties op zaterdag af te rekenen met regenbuien. Maar ik was tevreden over mijn prestatie daarin, een GT4 is van nature onderstuurd en daar moet je echt wel aan wennen. Als je te hard je best wil doen krijg je dan weer overstuur. Bovendien was het mijn eerste keer op Circuit Park Zandvoort en een bocht als het Scheivlak neem je niet zomaar volgas. Het is zoals aankomen op Spa-Francorchamps zonder voorbereiding, er zijn hier enkele bochten die echt wel tricky zijn." Detavernier wist zich echter snel aan te passen aan zowel de wagen als het circuit, met als hoogtepunt dan ook de tweede plek op het podium in Pro Am.

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA GT4 op zondag 14 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort.
  • Circuit Zolder DTM

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons