van der Horst

Angélique Detavernier schrijft geschiedenis met podiumplaats in Magny Cours

Angélique Detavernier en teamgenoot Sébastien Rambaud
Angélique Detavernier en teamgenoot Sébastien Rambaud
Angélique Detavernier reed zondag in Magny Cours in pas haar tweede raceweekend in het FFSA GT naar een podiumplaats in de Am-klasse. Daarmee schrijft ze geschiedenis want ze is pas de eerste vrouw in het Franse GT die daarin slaagt sinds de start van het GT4-tijdperk in 2017. Ze nam zondagmiddag een sterke start in de CSA Racing Audi #777 en werkte zich op tot de derde plaats in de Am-klasse. Haar teamgenoot Sébastien Rambaud nam na een half uur over en gaf daarbij de podiumplek niet meer uit handen.
CSA Racing - Audi R8 LMS GT4
CSA Racing - Audi R8 LMS GT4
"Dit podium doet deugd" aldus Detavernier. "Ik ben ook heel tevreden met de snelheid die ik had, al was het niet makkelijk. Toen de full course yellow uitkwam zijn er een paar die toch nog tien seconden hebben doorgereden, daar heb ik wat verloren. En bovendien was mijn rechterspiegel ook nog eens ingeklapt, het waren dus geen ideale omstandigheden. Maar super dat we in dit competitieve veld een podium hebben kunnen scoren. Er zijn bepaalde piloten die ook aan beide GT World Challenge Europe-wedstrijden deelnamen. Zo is er eentje die zich daarin vlotjes in de top tien wist te kwalificeren, terwijl hij bij ons maar nipt de top twintig haalde. Om je maar een idee te geven van het niveau in het Franse GT."

Foto's: CSA Racing & SRO/Jules BenichouDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FFSA GT Tour op maandag 16 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons