van der Horst

Anneau du Rhin: Argentijns duo snelst in testsessie

Nestor Girolami - Münnich Motorsport All.Inkl.Com Honda Civic
Nestor Girolami - Münnich Motorsport All.Inkl.Com Honda Civic
Vandaag vond op de l'Anneau du Rhin de testsessie plaats, waarbij de na het vertrek van Lynk & Co resterende teams de kans kregen de omloop nabij Colmar te verkennen alvorens zaterdagochtend op 9.30u de eerste vrije oefenrit aan te vatten. Hoewel opnieuw met de maximale succesballast onderweg, topten Münnich Motorsport-rijder Nestor Girolami en Esteban Guerrieri de in dit vroege stadium weinig relevante tijdtabel. Onze landgenoot Gilles Magnus lukte de derde tijd.
  • Hamofa Performance
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Alle vier de deelnemende merken zagen als gevolg van de aanhoudende bandenproblemen het minimumgewicht van hun wagens met 20kg verlaagd. Honda kreeg er evenwel opnieuw 40kg compensatiegewicht bij en is nu de zwaarste auto van het veld, 60kg zwaarder dan de Cupras en Audis die - zoals door Comtoyou Racing beoogd tijdens de kwalificatie in Vallelunga - hun 40kg ballast kwijtspeelden. Ook de Hyundais blijven nog immer op 0kg ballast en wegen 50kg lichter dan de vier Honda Civic Type R TCR.

Met nog slechts zes wedstrijden te gaan en vijf niet scorende want verstek gevende concurrenten, heeft Mikel Azcona vanzelfsprekend de beste papieren in handen. De Hyundai Elantra N-rijder telt 36, 52 en 58 punten voorsprong op resp. Girolami, Huff en Magnus, de Belg die vanzelfsprekend op zijn elan van Vallelunga wil doorgaan.

Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
Mikel Azcona - BRC Hyundai N Squadra Corse
In de testsessie, na de bandenproblemen op de Nordschleife door de promotor aan het format toegevoegd, rondde Girolami vandaag het 3.620 kilometer lange Circuit l'Anneau du Rhin in een besttijd van 1'27.036". De Argentijn was hiermee 0.078" sneller dan teamgenoot Esteban Guerrieri. Gilles Magnus stond 0.236" bij 'Bebu' in het krijt,  Goodyear #FollowTheLeader Ml Azcona volgde als vierde op 0.666". Tiago Monteiro was een sterke vijfdesnelste, gevolgd door Nathanaël Berthon en Norbert Michelisz. Mehdi Bennani, Attila Tassi en Rob Huff maakten de top 10 compleet.

Met een tot twaalf piloten gereduceerd startveld weet iedereen zich zaterdagnamiddag automatisch gekwalificeerd voor de Q2-sessie. 

Timing Anneau du Rhin:
Zaterdag 6 augustus

09h30-10h15: Free Practice 1 (Live op Facebook, YouTube, Eurosport Player)
12h30-13h00: Free Practice 2 (Live op Facebook, YouTube, Eurosport Player)
15h00-15h20: Qualifying Q1 (Live op Eurosport Player en TV)
15h25-15h35: Qualifying Q2 (Live op Eurosport Player en TV)
15h45-16h00: Qualifying Q3 (Live op Eurosport Player en TV
Zondag 7 augustus
12h15: Race 1 (30'+1r.) (Live op Eurosport Player en TV)
16h15: Race 2 (25' +1r. (Live op Eurosport Player en TV)

Uitslag Testsessie
Stand Rijders na Vallelunga


Foto's: FIA WTCR


 Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op vrijdag 5 augustus 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons