van der Horst

Anneau du Rhin: Berthon (Audi) wint race 1 - Magnus derde

Nathanaël Berthon - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nathanaël Berthon - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Slechts een dozijn wagens aan de start maar desalniettemin waren we getuige van een spannende strijd in de eerste WTCR-wedstrijd op Anneau du Rhin. Nathanael Berthon (Comtoyou DHL Team Audi Sport) pakte de zege in zijn thuiswedstrijd nadat hij reeds bij de start Nestor Girolami (Münnich Motorsport Honda) passeerde. Gilles Magnus (Comtoyou Team Audi Sport) moest vanuit het oogpunt van het kampioenschap risico's nemen en deed dat ook.
Nestor Girolami - Münnich Motorsport Honda Civic TCR
Nestor Girolami - Münnich Motorsport Honda Civic TCR
Onze landgenoot had al bij de start even een licht contact met Esteban Guerrieri (Münnich Motorsport Honda) maar moest toch de vierde stek laten aan de Argentijn. Na tien minuten wedstrijd prikte hij dan de Audi langszij waardoor Guerrieri spinde, hij zou pas als tiende finishen. Het manoeuvre trok ook de aandacht van de wedstrijdleiding, zij beslisten om de actie pas na de wedstrijd te onderzoeken. Achteraf volgde de straf en Magnus werd teruggezet naar de zevende positie.

Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
De volgende op het lijstje was dan kampioenschapsleider Mikel Azcona (BRC Hyundai). Magnus kon hem op een propere manier de derde plaats afhandig maken maar kreeg alsnog de zwart/witte vlag vanuit de koersdirectie voor gevaarlijk rijgedrag. Ook Guerrieri's teamgenoot Girolami kwam nog in het vizier van onze landgenoot maar hij moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de (voorlopige?) derde plaats.

De vijfde plaats was tot kort voor einde in handen van Tom Coronel (Comtoyou DHL Team Audi Sport) maar Norbert Michelisz (BRC Hyundai) kon hem die alsnog afhandig maken. Het jammere voor de Nederlander was dat tijdens de inhaalactie van Michelisz ook Rob Huff (Zengo Motorsport Cupra) langszij kwam waardoor hij meteen ook de leiding in de WTCR Trophy verloren zag gaan.

Zevende plaats dus voor Coronel, terwijl merkgenoot Mehdi Bennani (Comtoyou Team Audi Sport) al helemaal niet in het stuk voorkwam. Hij liep een lekke band op en finishte als elfde, de Marokkaan zal straks de tweede race om 16u10 vanop de pole mogen beginnen, al is dat nog niet 100% zeker. Een penalty na de kwalificaties zorgde er immers voor dat hij vanochtend pas als twaalfde in plaats van tiende de wedstrijd moest aanvatten.

Uitslag Race 1
Stand Rijders na Race 1

Foto's: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Touring Car Cup op zondag 7 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Anneau du Rhin.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons