van der Horst

Anneau du Rhin: Huff (Cupra) pakt race 2 - Magnus vijfde

Rob Huff - Zengo Motorsport Cupra
Rob Huff - Zengo Motorsport Cupra
Net als tijdens de eerste wedstrijd won de man op de tweede startplaats, ditmaal was Rob Huff (Zengo Motorsport Cupra) polesitter Mehdi Bennani (Comtoyou Team Audi Sport) bij het doven van de lichten te slim af. Kampioenschapsleider Mikel Azcona (BRC Hyundai) geraakte voorbij Gilles Magnus (Comtoyou Team Audi Sport) en kreeg vervolgens van teamgenoot Norbert Michelisz een vrijgeleide naar het podium.
  • Powercars
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Gilles Magnus - Comtoyou Team Audi Sport
Magnus kende nochtans een goede start, hij geraakte meteen voorbij aan merkgenoot Tom Coronel (Comtoyou DHL Team Audi Sport) en een ronde later versloeg hij ook Tiago Monteiro (Team Engstler Honda) voor P4. Azcona moest bij de start wat door het gras in een gevecht met Magnus, de Spanjaard was gebrand op revanche en dat leverde halverwege de wedstrijd een mooi duel op tussen beide rijders. Een duel dat uiteindelijk in het nadeel werd beslist van onze landgenoot, die als vijfde aantikte.

Michelisz opende vervolgens na een oproep van het team de deur voor Azcona richting podium, die zo zijn voorsprong in het kampioenschap verstevigt. Nestor Girolami (Münnich Motorsport Honda) kwam vandaag immers niet verder dan de zevende plaats. Nog slechter verging het zijn team- en landgenoot Esteban Guerrieri, hij kwam in contact met Tom Coronel (Comtoyou DHL Team Audi Sport) in de laatste bocht van de laatste ronde. Het duo kwam daardoor niet verder dan respectievelijk de tiende en elfde plaats.

Uitslag Race 2
Stand Rijders na Race 2

Foto's: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Touring Car Cup op zondag 7 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Anneau du Rhin.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons