van der Horst

Anthony Kumpen dit jaar nog viermaal aan de start in de States

Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
Anthony Kumpen onthulde in het kader van de NASCAR Whelen Euro Series-meeting in Brands Hatch zijn Amerikaans programma voor dit jaar. De huidige NASCAR Whelen-kampioen zal vier extra maal aan de start komen van een Amerikaanse NASCAR, waarvan drie in het kader van de Xfinity Series. In februari debuteerde Kumpen op Amerikaanse bodem alwaar hij deelnam aan een race op de New Smyrna Speedway, hij werd er veertiende op zesentwintig deelnemers.
  • LTF
De Nascar Whelen Series probeert via zijn programma “Nexteer Road to Daytona” Europese rijders de kans te geven om deel te nemen aan één van de Amerikaanse NASCAR series. Anthony Kumpen krijgt als regerend kampioen als eerste de kans om zich te meten met zijn Amerikaanse tegenstanders. De Hasselaar rijdt dit jaar nog vier races over de plas, vooreerst is er op 17 juli de East Granite State 70 op de New Hampship Motor Speedway, een wedstrijd die meetelt voor de K&N Pro Series. Daarna volgen er drie races tellende voor de Xfinity Series, de Cellular 250 op de Iowa Speedway (1 augustus), een race in Phoenix op 14 november en de Ford Ecoboost 300 op de Homestead-Miami Speedway op 23 november.   

Foto: PK CarsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op maandag 8 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons