van der Horst

Anthony Kumpen en PK Carsport richting kop van klassement

Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet
Anthony Kumpen - PK Carsport Chevrolet
Anthony Kumpen kon dit seizoen tot dusver nog niet echt potten breken in de NASCAR Whelen Euro Series, maar de Hasselaar was wel constant vooraan te vinden en sprokkelde daardoor heel wat punten. Eén man bleek echter in bloedvorm en deed het qua constantheid nóg beter: Alon Day. De Israëlier bleek dit seizoen ongenaakbaar, met zeges in alle races. Tot gisteravond... want gisteravond meldde de organisatie dat na afloop van een technische controle in de ateliers van organisator Team FJ de CAAL Racing #54 Chevy van Day niet conform was bevonden. Day verloor alle punten van de laatste race en verliest ook de kop in de rangschikking, vreemd genoeg een goede zaak voor de concurrentiestrijd.
  • Shopa
Alon Day - CAAL Racing
Alon Day - CAAL Racing
Day stond stevig op kop na zijn vierdubbele zege, maar valt nu terug naar plaats 5 in de Elite 1-rangschikking, net voor Stienes Longin. Omdat Day de punten van een zege verliest, en de race bovendien niet mag inbrengen als schrapresultaat, is er plots terug een zeer close strijd aan de top van de rangschikking. Anthony Kumpen klom op tot plaats twee op slechts drie luttele punten van nieuwe leider Frédéric Gabillon (137 punten). Na zijn geërfde overwinning stijgt Lucas Lasserre tot P3 op 7 punten van de referentie. Na de aanrijdingen die Marc Goossens dit seizoen te verduren kreeg, staat hij op een voorlopige tiende plaats in de rangschikking - op 46 punten van de leiding en net na NASCAR-legende Bobby Labonte. Met één derde van het seizoen afgewerkt, en dubbele punten te verdienen bij de laatste twee meetings ligt de weg echter volledig open voor een spannende titelstrijd!

Lees ook: Breaking: Franciacorta: Alon Day gediskwalificeerd - Goossens P2, Hezemans P3!

Guillaume Dumarey en Anthony Kumpen
Guillaume Dumarey en Anthony Kumpen
Bij de rangschikking van de teams heeft PK Carsport de leidersplaats in handen, met de Chevrolet SS #24 van Anthony Kumpen en Guillaume Dumarey. Ze hebben drie punten bonus op de Knauf Racing Ford Mustang #37 van Thomas Ferrando en Wilfried Boucenna. Net als in het voorlopige klassement bij de rijders, heeft de wagen van Marc Goossens de tiende plaats in handen. In de puntenstand (hieronder) vindt u ook "Belgium Racing Team" terug, dit is geen verwijzing naar de 24 Hours of Zolder-recordhouder, maar naar de wagen van Martin Doubek en Maxim Pampel - die zijn eerste Rookie-zege behaalde afgelopen weekend.

--- Voorlopige puntenstand Euro NASCAR Elite 1 na Franciacorta (pdf) ---
--- Voorlopige puntenstand Euro NASCAR Elite 2 na Franciacorta (pdf) ---
--- Voorlopige puntenstand Euro NASCAR Teams na Franciacorta (pdf) ---

Foto's: PK Carsport & NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op zaterdag 26 mei 2018.
  • Powerkit.shop

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons