van der Horst

Anthony Kumpen heeft tweede NASCAR race in de States er op zitten

Anthony Kumpen
Anthony Kumpen
Verleden vrijdag betwistte Anthony Kumpen voor het eerst in zijn leven een race op een één mijl ovaal. Bij zijn tweede NASCAR trip in de States kwam de Whelen Euro Series kampioen uit in een manche van de NASCAR K&N Pro Series East die verreden werd op de New Hampshire Motor Speedway. Kumpen kwalificeerde zich op de vijfentwintigste plaats nadat hij een vierentwintigste tijd liet optekenen in de vrije training. In een vrij rustige wedstrijd die slechts een neutralisatie kende kon de Belgische piloot enkele plaatsen goed maken en hij finishte als eenentwintigste.
  • STX Motorhomes
Anthony Kumpen - NASCAR K&N Pro Series East
Anthony Kumpen - NASCAR K&N Pro Series East
Anthony Kumpen was tevreden over zijn race: “Het was weer een belangrijke stap in mijn leerproces op ovaltracks. Er was zeer weinig tracktime voor de race om het circuit te leren kennen, wat het voor mij niet gemakkelijk maakte. Tijdens de kwalificaties vonden we niet de ideale set-up en kwalificeerden ons als vijfentwintigste. In het begin van de wedstrijd zat ik vast achter enkele tegenstanders, maar op het einde van de race ging het steeds beter en kon ik enkele goede rondetijden neerzetten. Het doel was om zoveel mogelijk ervaring op te doen op een ovaal en geen fouten te maken en daar ben ik in geslaagd.”

Anthony Kumpen trekt nu richting Caraway Speedway voor een test met een wagen uit de XFINITY Series alvorens hij zijn eerste race in deze serie zal betwisten op 1 augustus op de Iowa Speedway. Later op het jaar zal hij nog tweemaal aantreden in de XFINITY Series eerst in Phoenix op 14 november en een week later in Homestead.

Foto's: NASCAR Whelen Euro Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op dinsdag 21 juli 2015.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons