van der Horst

Antonio Giovinazzi met Dragon/Penske Autosport richting Formule E

Antonio Giovinazzi
Antonio Giovinazzi
De hele dag stond bol van transfernieuws omtrent Alfa Romeo, met de overstap van Guanyu Zhou naar Alfa Romeo en het vertrek van Antonio Giovinazzi. Nog een paar uur later werd diezelfde Giovinazzi voorgesteld bij Dragon/Penske Autosport, waar de Italiaan een team zal vormen met Sérgio Sette Câmara tijdens het achtste seizoen van de Formule E.
Giovinazzi vervangt daar Joel Eriksson, die vanaf Puebla het stuur over nam van Nico Müller. Wat misschien wel nadelig is voor de Italiaan, is dat er een kans bestaat dat hij de pre-season testen gedeeltelijk of helemaal niet kan bijwonen. Die lopen namelijk van 29 november tot en met 2 december, terwijl de Grote Prijs van Saoedi-Arabië vanaf 3 december van start gaat.

Hiermee blijven er nog twee plaatsen in de formule E open, aangezien Jean-Éric Vergne op Twitter aangekondigd heeft er ook nog bij te zijn in seizoen acht. Als laatste blijft Mercedes over en hoewel zij nog niet officieel hebben bekend gemaakt door te gaan met Stoffel Vandoorne en Nyck de Vries, vallen hun namen geregeld op de sociale media-kanalen van het team.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op dinsdag 16 november 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons