van der Horst

Antonio Hermann: “BMW Brasil is een serieuze titelkandidaat”

BMW Team Brasil - BMW Z4 GT3
BMW Team Brasil - BMW Z4 GT3
Het moment van de waarheid is aangebroken voor BMW Team Brasil. De equipe onder leiding van Antonio Hermann is momenteel bezig aan haar derde seizoen in Europa en de Blancpain GT Series. De BMW Z4 GT3 #77 van Maxime Martin en Dirk Müller was in Nogaro de voornaamste uitdager van de WRT armada en wist het Belgische team zelfs te verslaan op een omloop die nochtans op het lijf van de R8 LMS ultra is geschreven. “Voor het eerst in twee jaar tijd staan we waar we willen zijn; strijden voor pole posities en overwinningen,” verklaarde Hermann tegenover Autosport.be.
Maxime Martin & Dirk Müller
Maxime Martin & Dirk Müller
“De Balance of Performance is goed nu, SRO heeft goed werk geleverd om alle wagens te herbalanceren. We hebben de voorbije jaren nogal wat geklaagd, maar nu hebben we daar simpelweg geen reden meer toe.” Gezien een clash met het Braziliaanse Stock Car kampioenschap waren alle aangekondigde full-season rijders afwezig in Nogaro, waardoor BMW ook twee van zijn fabrieksrijders afvaardigde in Nogaro. “Martin en Müller zijn twee uitstekende piloten, maar ik ben ervan overtuigd dat onze vaste rijders hetzelfde resultaat hadden kunnen realiseren. Hetgeen veranderd is zijn de BoP en onze set-up”, probeerde Hermann ons te overtuigen. “Dit seizoen is het moment van de waarheid, we zijn een serieuze titelkandidaat en we moeten ons potentieel waarmaken.”

Brands Hatch: De races in beeld gebracht
Eind dit jaar komt er een eind aan een eerste cyclus van drie jaar, maar de Braziliaans equipe is niet van zin om het voor bekeken te houden in Europa. “We gaan verder met GT3 volgend jaar, waarschijnlijk met de nieuwe BMW M6, maar we gaan alle andere nieuwe GT3’s ook eens onder de loep nemen.” Hermann heeft zelf verscheidene keren deelgenomen aan de 24 uren van Le Mans en hoewel hij op een dag graag met zijn eigen team zou terugkeren blijft hij realistisch en tegelijkertijd kritisch ten opzichte van de ACO.

BMW M6 GT3
BMW M6 GT3
“Als GT3 wordt toegelaten in Le Mans dan staan we aan de start, maar voorlopig blijven we in Blancpain. GTE houdt voor mij geen steek meer, de wagens zijn dubbel zo duur, terwijl er zoveel GT3’s zijn, verspreid over heel de wereld dan nog!” Terug naar komend weekend, waar Caca Bueno en Sergio Jiminez opnieuw van de partij zullen zijn. Het duo scoorde vorig jaar twee podiumplekken in Brands Hatch, en dus zijn er geen excuses meer om niet te presteren. Afwachten of de Brazilianen hun ambities kunnen waarmaken.

Foto's: Vincent Wouters, Georges De Coster, Arne Simons en BMWSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op donderdag 7 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Brands Hatch.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons