van der Horst

AR Performance blikt terug op seizoen met twee titels

Wiebe Wijtzes - AR Performance BMW E90 WTCC M3
Wiebe Wijtzes - AR Performance BMW E90 WTCC M3
Het Limburgse AR Performance was dit seizoen een van de protagonisten in de Belcar Skylimit Sprint Cup, maar ook in het Belcar Endurance Championship reed de formatie van Arne Reynders zich in de kijker. Afgelopen weekend met het jonge team twee titels bijschrijven op het palmares, reden genoeg dus voor een gesprek met teameigenaar Arne Reynders.
AR Performance - BMW E90 M3 WTCC
AR Performance - BMW E90 M3 WTCC
"Het is inderdaad een succesvol jaar gebleken, maar het succes kwam er niet zo maar", zegt Arne Reynders aan Autosport.be. "Zowel in de Belcar Skylimit Sprint Cup als in het Belcar Endurance Championship was er tot de laatste wedstrijd volop strijd. In de sprintdiscipline leverde Wiebe Wijtzes in onze BMW M3 het hele seizoen strijd met de BMW van Xander Przybylak en Bart Van Samang. Het was pas in de allerlaatste wedstrijd dat Wiebe zich verzekerde van de titel, in een direct duel dan nog met de MSE-BMW. Hij startte vanop de tweede plaats, passeerde Bart Van Samang en bleef tot aan het zwart-wit geblokt op kopt. Zenuwslopend, voor iedereen, zeker omdat de verschillen het hele seizoen bijzonder klein waren en eerder op de dag had Wiebe nog vrede moeten nemen met P2, na Xander."

Wiebe Wijtzes - AR Performance BMW E90 WTCC M3
Wiebe Wijtzes - AR Performance BMW E90 WTCC M3
"Ik moet trouwens erkennen dat de strijd met MSE bijzonder fair verliep, het ganse seizoen eigenlijk. Je voelde dat er respect was, in beide richtingen. Dat geeft de titel misschien zelfs nog wat extra glans. Nochtans was de dag slecht begonnen, want het busje van bandenleverancier Kronos Events was weggetakeld na foutparkeren en plots hadden we geen racebanden meer, op een kwartier voor de start! In die omstandigheden het hoofd koelhouden en nadien de champagne mogen ontkurken geeft enorm veel voldoening, voor het ganse team. Onze jongens hebben een seizoen lang hard geknokt en onze tweede titel, nadat we in 2018 de Belcar 5 klasse wonnen in het Belcar Endurance Championship, is echt hun verdienste."

TCL Motorsport by AR Performance - BMW M2 CS
TCL Motorsport by AR Performance - BMW M2 CS
Later op de dag werd de finale van het Endurance-kampioenschap afgewerkt en ook daar trok AR Performance het laken naar zich toe door een puntenachterstand om te buigen in een titel. "Het seizoen begon enorm slecht. We vielen zonder benzine en lieten daar geheel onnodig punten liggen. Voor de buitenwereld maakte dat het misschien extra spannend, want we waren als TCL Motorsport by AR Performance meteen op achtervolgen aangewezen. We sloegen evenwel terug met een tweede plaats in de daaropvolgende race in het Franse Magny-Cours en de zege bij de wedstrijd daarna, in Spa. De 24 Hours of Zolder verliep aanvankelijk goed, tot we problemen kregen aan het stuurhuis. Daardoor liepen we ook punten mis na 6 en 12 uur, want hoewel we terug op kop kwamen in onze klasse, was dat helaas niet op het ogenblik dat er punten werden uitgedeeld. Dat hield de titelstrijd wel spannend tot in de laatste race en uiteindelijk konden Lars, Kenny en Gary de kroon binnenrijven. Opnieuw een knap resultaat en vooral ook een bewijs van de groei die het team dit seizoen doorgemaakt heeft!"

Foto's: Marnik Mouchaers - AR Performance - CS84 Photography - Niels Vaeck - Thomas Smets  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons