van der Horst

AR Performance ruilt WTCC-BMW voor Porsche Cayman ClubSport GT4

Porsche Cayman GT4 Clubsport
Porsche Cayman GT4 Clubsport
AR Performance schafte eind vorig jaar een ex-Mampaey BMW M3 WTCC aan, maar veel plezier beleefden de troepen van Arne Reynders tot dusver niet aan de imposante bolide. Bij de tweede manche van het DTM-openingsweekend in Zolder mochten Cedric Baeten, Olivier Hertsens en Nick Geelen nog op het hoogste schavot plaatsnemen van het Belcar 5-podium, maar daarna ging van het kwaad naar erger, met een opgave zowel bij de Superprix als in Spa nog voor de race zelfs begonnen was. De formatie uit Heusden-Zolder is echter vastbesloten de pechduivel van antwoord te bieden en heeft daarom iets speciaals in petto: het schakelt over op een Porsche Cayman Clubsport!
AR Performance - BMW E90 WTCC
AR Performance - BMW E90 WTCC
"De problemen met de krachtbron zijn enorm frustrerend, vooral omdat het twee keer na elkaar gebeurde", vertelt team manager Dimitri Gorissen aan Autosport.be. "De twee problemen hadden volgens een eerste analyse wel niets met elkaar te maken. Enerzijds is dat bemoedigend, maar anderzijds ook weer niet; zeker niet als de volgende afspraak de belangrijkste van het seizoen is. Voor de 24 Hours of Zolder gooien we het dus over een andere boeg en hebben we in samenwerking met Andre Van Hoof van Speedlover een Porsche Cayman ClubSport GT4 gevonden."

AR Performance - BMW M3 E90 WTCC
AR Performance - BMW M3 E90 WTCC
De switch van constructeur, voor het eerst overigens in de geschiedenis van AR Performance, die tot dusver altijd trouw was aan BMW, impliceert eveneens dat het team in een andere klasse uitkomt. "We ruilen de competitieve Belcar 5-klasse voor Belcar 4 en nemen zo de handschoen op tegen Getspeed met hun twee Mercedessen", vervolgt Gorissen. "Sowieso willen we ons niet in de titelstrijd mengen, maar is ons doel de uitslag na 24 uur. Ik denk dat onze wagen het potentieel heeft om in de Algemene Top 10 te eindigen, zeker met een snelle jongen als Cédric Baeten die Olivier Hertsens naast zich krijgt. We zijn daarnaast nog in onderhandeling over de resterende namen."

AR Performance - BMW 325i
AR Performance - BMW 325i
Twee jaar geleden eindigde PG Motorsport overigens 10e algemeen in de Zolderse etmaalrace met een gelijkaardige wagen gepiloteerd door Tijd & Tjarco Jilesen, Sven Van Laere, Paul Geeris en Nicolas Saelens. Naast de Porsche Cayman zal AR Performance ook nog steeds de BMW Clubsport inzetten, zoals bij de afgelopen wedstrijden.

Foto's: Marnik Mouchaers, Martijn Wouters & Porsche AGDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 17 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons