van der Horst

Aragon: Eerste WTCR-zege voor Mikel Azcona (Cupra)

Mikel Azcona - Zengo Motorsport
Mikel Azcona - Zengo Motorsport
Na Jean-Karl Vernay in race 1 heeft nu ook Mikel Azcona zijn eerste WTCR-overwinning beet. De jonge Spanjaard vertrok vanop de pole en zou de race van start tot finish leiden. Het Lynk&Co-duo Yvan Muller-Santiago Urrutia klom mee op het podium. Gilles Magnus nam met het oog op race 3 waarin hij vanop de pole van start gaat geen risico's en tikte als negende aan. Met een zevende stek bouwt Yann Ehrlacher zijn puntenvoorsprong op Esteban Guerrieri, tiende, iets verder uit.
  • Hamofa Performance
Door een hele rist tijden geschrapt om in qualifying buiten de lijnen te hebben gekleurd was het finaal Azcona die de pole voor race 2 erfde. Een unieke kans die de Zengo Motorsport-rijder ten volle benutte. Via een prima start sloog de Cupra-rijder dadelijk een geruststellende kloof naar achtervolger Muller die Tarquini en een bijzonder slecht weggekomen Engstler te grazen had genomen. Ook Santiago Urrutia had een uitstekende start die hem vanuit zevende stelling naar P3 achter stalgenoot Muller bracht. Toen Nathanaël Berthon nog in de openingsronde voorbij Tarquini naar P4 stormde, lag de top zes in dit treffen zonder al te veel animo als vroeg definitief vast.

Het schrappen van heel wat chrono's maakte dat puntenleider Ehrlacher uiteindelijk als 12de van start mocht, de Lynk&Co-rijder klom op naar een zevende stek. Esteban Guerrieri maakte vanuit 18de stelling acht plaatsen goed maar zag de kloof naar Ehrlacher alweer iets groter worden. De Argentijn volgt nu op 27 punten maar voelt stilaan de spreekwoordelijke hete adem van Muller in de nek.

Racewinnaar Vernay wachtte een heel ander lot dan in race 1; de Alfa Romeo-rijder kende technische problemen en zou puntenloos op 5 ronden eindigen. Gilles Magnus nam zoals gezegd geen risico's en stelde zich tevreden met een negende stek achter Thed Björk die teamgenoot Ehrlacher vanzelfsprekend vrije baan verleende. Nicolas Baert finishte als 16de, achter Norbert Michelisz die na een motorwissel vanuit de pitlane was gestart.

Uitslag Race 2

Kampioenschap na Race 2

Foto: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 1 november 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons