van der Horst

Aragon: Gilles Magnus: “Alle doelen zijn bereikt"

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus, vorig raceweekend al tot wereldkampioen bij de Rookies gekroond, wist zijn eerste seizoen in het FIA WTCR af te sluiten met nog maar eens een podiumplaats en een mooie vijfde plaats algemeen. De vertegenwoordiger van het RACB National Team bij de toerwagens is na afloop van de laatste drie sprints op Motorland Aragon met recht en reden tevreden.
  • De Swert Opticiens
Gilles Magnus (rechts)
Gilles Magnus (rechts)
Twee weken na al over de 5,345 km lange omloop van Motorland Aragon te zijn gescheurd kwamen de deelnemers aan het WTCR ook dit weekend in actie op het Spaanse circuit, voor de gelegenheid iets meer dan 50 meter langer gemaakt door het toevoegen van een chicane op het lange rechte stuk.
Dat verhinderde Gilles Magnus niet om voor de start van het laatste weekend van het wereldkampioenschap mooie ambities te koesteren.
Ik wist dat we het met het ‘Compensation Weight’, de extra succesballast op onze auto, niet makkelijk zouden krijgen om vooraan mee te draaien”, stelde de Antwerpenaar. “In vergelijking met vorige keer woog mijn Audi nu 30 kilogram meer.

Bij de eerste race vertrok de jonge Belg van op de achtste plaats, en koos hij voor een gewaagde bandenkeuze.
Zondagochtend was de omloop nog nat van de regen die ’s nachts was gevallen. Ik verkoos om achteraan mijn Audi RS 3 LMS regenbanden te laten monteren, en vooraan slicks. Blijkbaar een goede keuze, want ik kwam als derde over de streep. Meteen mijn vierde podium van het seizoen.”
Bij race mocht de vertegenwoordiger van het RACB National Team als derde vertrekken, en wist hij zijn huid duur te verkopen. Ondanks de zwaardere auto tikte hij toch als vierde aan.

Bij de start van de derde en laatste race had Gilles Magnus maar één doel voor ogen: zijn vijfde plaats in het kampioenschap veilig stellen.
Ik vertrok als achtste, zonder risico’s te nemen. Ik werd door het team regelmatig op de hoogte gehouden van mijn positie in de virtuele eindstand, en door als negende over de streep te komen wist ik mijn vijfde plaats in het kampioenschap veilig te stellen.”
Een mooi einde van een fantastisch weekend en een uitzonderlijk seizoen, met een pole positie en vier podiumplaatsen. Al in mijn eerste jaar in de top 5 van een prestigieus wereldkampioenschap als het FIA WTCR finishen, dat doet dromen. Zeker omdat ik ook als eerste van de Audi-rijders kon finishen, voor heel wat meer ervaren rijders.”

RACB National Team
 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op zondag 15 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aragon.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons