van der Horst

Aragon: Guerrieri houdt titelkansen gaaf met onverhoopte zege, Magnus op podium

Sensationele dubbelslag voor Guerrieri-Girolami
Sensationele dubbelslag voor Guerrieri-Girolami
Een gewaagde maar geslaagde bandengok zorgde voor een nooit geziene ommekeer in het eerste ochtendlijke treffen op Motorland Aragon. Het Münnich Motorsport-duo Guerrieri-Girolami stuurde zijn op slicks en regenbanden geschoeide Civic's naar de dubbelslag, voor de Comtoyou Racing Audi's van Gilles Magnus en Nathanaël Berthon, beiden met een zelfde bandenkeuze onderweg. Van de rijders die op full slicks van start gingen trok Mikel Azcona met een vijfde stek het best zijn streng, voor Yann Ehrlacher. De Fransman ziet zijn voorsprong onverwacht gehalveerd tot zestien punten.
Nathanaël Berthon - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nathanaël Berthon - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Een nog vochtige, vettige baan die spijts de opkomende zon niet opdroogde:  voor Münnich Motorsport en Comtoyou Racing blijkbaar de geknipte situatie om in tegenstelling tot de andere teams te gokken op slicks vooraan en regenbanden achteraan, teneinde bij erg lage temperaturen toch enige grip in de achtertrein te krijgen. 

De juiste taktiek, zo bleek al na afloop van de eerste ronde waarin de als elfde gestarte Nestor Girolami ... aan de leiding ging voor Berthon, Azcona, Magnus, het vanop de eerste rij gestarte Lynk & Co-duo Urrutia-Ehrlacher en Guerrieri die in klap negen plaatsen had goedgemaakt.

Laatstgenoemde ging ook al snel aan de beide Lynk & Co's, Azcona, Magnus en Berthon voorbij om zich comfortabel in tweede positie te nestelen op dik acht seconden van stalgenoot Girolami. Die wachtte tot de laatste bocht om zijn land- en stalgenoot Guerrieri de overwinning te schenken en zo diens titelkansen nog enigszins gaaf te houden. Ehrlacher start in de twee resterende wedstrijden telkens een eind voor Guerrieri en heeft uiteraard nog steeds de beste kaarten op een ondertussen droge omloop die een  sensationele ommegooi als deze onmogelijk zal maken.

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Achter het ongenaakbare Honda-duo won Gilles Magnus het duel om de laatste podiumtrede van Comtoyou-teamgenoot Nathanaël Berthon. Geen onbelangrijke gegeven met het oog op de WTCR Trophy-klassering nu puntenleider JK Vernay slechts als achtste finishte en zijn voorsprong op de RACB National Team-rijder tot 11 punten ziet slinken.
Gilles Magnus: "Close maar fair gevecht  gehad met mijn teamgenoot. We werken al hele seizoen samen als een team en nu kwam het een eerste keer mijn kant uit. Mijn vierde podium dit seizoen, heel blij, had dit niet verwacht gezien onze pace gisteren. Zeker kijken naar de volgende race waarin ik als derde start dus nieuwe opportuniteiten".

Uitslag Race 1
Stand Rijders na Race 1
Stand WTCR Trophy na Race 1

Foto's: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 15 november 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons