van der Horst

Aragon kleurt Cyan-blauw: eerste winst voor Urrutia, Muller vicekampioen

Eerste zege voor Santiago Urrutia
Eerste zege voor Santiago Urrutia
Na een mistige start op zaterdag kleurde de hemel boven MotorLand Aragon Cyan-blauw op zondag. Nadat neef Yann Ehrlacher zich in race 2 reeds van de WTCR-titel had verzekerd, pakte oom Yvan Muller in de door teamgenoot Santiago Urrutia gewonnen seizoenafsluiter de vicekampioenstitel ten koste van pechvogel Esteban Guerrieri en Jean-Karl Vernay. Rookie Gilles Magnus prijkt in de eindstand op een knappe vijfde plaats.
  • St. Paul
Yann Ehrlacher - Lynk&Co is WTCR-kampioen
Yann Ehrlacher - Lynk&Co is WTCR-kampioen
Wat tweevoudig polesitter Santiago Urrutia door een collectieve,foute bandenkeuze in race 1 niet was gelukt, lukte de Uruguyaan in het laatste treffen van het seizoen wél: de pole verzilveren met een (eerste) zege. De Lynk & Co-rijder die reeds het hele seizoen in dienst van het team (st)reed mocht deze keer voor eigen winst gaan en klaarde de klus met brio. Kersvers kampioen Yann Ehrlacher tikte onbedreigd als tweede aan, voor Alfa Romeo-vertegenwoordiger Jean-Karl Vernay, zondermeer één van de smaakmakers van dit door Covidperikelen ingekorte seizoen. 

Met zowel de rijders-, team-, rookie- als WTCR Trophy-titel reeds begeven, bleef het uitkijken of en wie van Yvan Muller (-6p), JK Vernay (-10p) en zelfs Gilles Magnus (-23p) pechvogel Esteban Guerrieri (puntenloos in race 2 en pas 17de op de startgrid) alsnog de vicekampioenstitel afhandig kon maken. 

Jean-Karl Vernay - Team Mulsanne Alfa Romeo Giulietta
Jean-Karl Vernay - Team Mulsanne Alfa Romeo Giulietta
Jean-Karl Vernay, kort voor de start van het seizoen opgevist door het Italiaanse Team Mulsanne, leek met zijn derde plaats achter het ongenaakbare duo Urrutia-Ehrlacher lang op weg de zaak te klaren. Tot tactische spelletjes onder de Honda- en Lynk & Co-luifel er anders over beslisten. Thed Björk blokkeerde op efficiënte manier Mikel Azcona zodat Muller in één klap twee plaatsen won en vierde eindigde. Bij Münnich Motorsport werd Attila Tassi verzocht zich in de slotronde tot achter Guerrieri terug te laten zakken waardoor de Argentijn alsnog en plaatsje won en tiende eindigde. Een voor Vernay ongelukkige samenloop die Muller voor één punt tot vicekampioen kroonde en Guerrieri alsnog de derde plaats in de eindstand opleverde met evenveel punten maar met meer zeges dan de Alfa Romeo-piloot. De man uit Villeurbanne won weliswaar het WTCR Trophy-klassement voorbehouden aan privérijders.

Nathanaël Berthon & Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Nathanaël Berthon & Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Géén tweede podium vandaag voor Comtoyou Racing. Nathanaël Berthon, als derde gestart achter Urrutia en Ehrlacher, kreeg geen voet aan de grond en viel terug naar de achtste plaats voor teamgenoot Magnus. De Rookie of the Year had aan een negende stek evenwel genoeg om zijn vijfde plaats in de eindstand voor racewinnaar Urrutia veilig te stellen.


Uitslag Race 3
Eindstand Kampioenschap Rijders
Eindstand Kampioenschap Teams
Eindstand WTCR-Trophy
Eindstand Rookie of the Year

Foto's: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 15 november 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons