van der Horst

Aragon: Lynk & Co's domineren mistige eerste oefensessie

Lynk & Co
Lynk & Co
Lynk & Co kwam op MotorLand Aragon sterk voor de dag in de eerste oefensessie die vanwege de mist met 2,5 uur vertraging op het voorziene schema van start ging. Het Zweeds-Chinese kwartet leek in de slotminuten met Urrutia, Ehrlacher, Muller en Björk de eerste vier plaatsen te gaan inpalmen maar Jean-Karl Vernay (Alfa Romeo) en Mikel Azcona (Cupra) doorbraken met een derde en vierde chrono in extremis de hegemonie van de blauwen.
Puntenleider Yann Ehrlacher stond bij het afvlaggen 37/1000sten bij merkgenoot Santiago Urrutia in het krijt, de jonge Fransman doet het voorlopig aanzienlijk beter dan naaste achtervolger Esteban Guerrieri die met een 16de tijd op 1.728" van Urrutia bleef steken.

Nathanaël Berthon toonde zich met een zevende chrono de snelste Audi-vertegenwoordiger. Gilles Magnus sloot de duistere en  koude sessie af als elfde, Tom Coronel kreeg eens te meer met problemen af te rekenen en kon geen valabele tijd neerzetten. Snelste Honda-rijder was Attila Tassi met een achtste tijd, net voor Hyundai-snelste Norbert Michelisz.

Uitslag Free Practice 1

Foto: FIA WTCRDit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zaterdag 14 november 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons