van der Horst

Aragón: Nielsen Racing stormt naar de winst

John Melsom en Matthew Bell
John Melsom en Matthew Bell
Net voor aanvang van het weekend werd in Aragón ook een manche van de Michelin Le Mans Cup afgewerkt. Normaliter hadden zij niet in Spanje moeten rijden, maar door het wegvallen van de manche in Imola mochten ze de vrijdagavond kleuren en dat deed Nielsen Racing Duqueine met John Melsom en Matt Bell met verve. Het duo vertrok vanaf een negentiende plaats om uiteindelijk met de winst naar huis te gaan. Dat terwijl de AF Corse Ferrari van Koizumi Hiroshi en Kei Cozzolino de winst in GT namen, met dank aan een penalty.
Normaliter komen ook Pieder Decurtins en Brent Verheyen uit in dit kampioenschap, maar gezien deze wedstrijd samenviel met de 24 Hours of Zolder opteerden zij toch voor de Belgische endurance race. Verheyen vertelde ons dat men oorspronkelijk toch nog keek om eventueel beide wedstrijden te doen, maar vanwege de moeilijke connectie werd dit niet doorgezet. De race zelf werd in het begin gekleurd door een safety car periode, een full course yellow en een sterk duo genaamd Melsom en Bell. Melsom kon het stuur doorgeven aan Bell en het was een meer dan geslaagde pitstop. De Brit was namelijk vierde na de pitstops en vocht zich van daaruit naar winst. Julien Gerbi en Gillian Henrion in de Team Virage Ligier eindigde als tweede, terwijl de Team Thor Ligier van Anders Gudmundsson en Colin Noble het laagste podiumtrapje voor zich namen.

AF Corse - Ferrari 296 GT3
AF Corse - Ferrari 296 GT3
Bij de GT3's werd de wedstrijd beslist door een penalty. De HCR by Caffeine Six Porsche had de leiding in handen, maar een penalty van vijf seconden zorgde ervoor dat men uit de klauwen moest blijven van de AF Corse Ferrari. Alleen lukte dit helaas niet en kregen zo Hiroshi en Cozzolino de overwinning, terwijl Timothy Creswick en Anders Fjordbach tevreden moesten zijn met de tweede plek. De derde plaats ging naar de Racing Spirit of Léman Aston Martin van Valentin Hasse-Clot en Arnold Robin.

Foto's: Michelin Le Mans CupDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in GT3 Le Mans Cup op zondag 27 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Aragón.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons