van der Horst

Aragon: Pole, podium en rookie-titel voor Gilles Magnus

Gilles Magnus
Gilles Magnus
De vertegenwoordiger van het RACB National Team wist bij de voorlaatste meeting van de FIA WTCR in Motorland Aragon al zijn doelen te bereiken. Onze landgenoot tekende voor een eerste pole positie in de discipline, wist opnieuw een algemene podiumplaats te versieren, en verwierf zekerheid over de wereldtitel bij de Rookies.
  • St. Paul
Het seizoen van Gilles Magnus in FIA WTCR is nog niet afgelopen. Er blijft nog één meeting te gaan, maar onze landgenoot heeft nu al redenen genoeg om tevreden te zijn. Net zoals hij op voorhand hoopte draaide de meeting op het Spaanse circuit op een succes uit.

Al tijdens de eerste trainingen kon ik vaststellen dat de Audi RS 3 LMS heel competitief was op deze omloop”, stelde de jonge Antwerpenaar aan het eind van het weekend. “Nadat ik de beste tijd van de eerste sessies had neergezet, klokte in in Q1 de tweede tijd, en de tweede tijd in Q3. Zaterdagavond vernam ik dan dat ik de derde wedstrijd van op pole positie zou kunnen beginnen, want de rijder voor me werd bestraft wegen het niet respecteren van de track limits. Mijn eerste pole in WTCR!”

Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
Gilles Magnus - Comtoyou Racing Audi RS 3 LMS
In de races bevestigde onze landgenoot zijn goede prestaties van daags voordien.
In de eerste race kon ik dankzij mijn tijd in Q1 van op de tweede plaats aan de race beginnen. In de race wist ik de snelste wedstrijdronde neer te zetten, en finishte ik uiteindelijk als derde. Door de regel van de omgekeerde startgrid stond ik voor de tweede race als achtste op de startgrid. Een nukkige koppeling zorgde er echter voor dat ik niet zo goed weggeraakt. In de eerste ronde verloor ik wat plaatsen, maar uiteindelijk werd ik toch nog negende. Race 3 kon ik dus van op pole beginnen. We hadden eerder al vastgesteld dat de wagens van Lynk & Co, die vlak achter me vertrokken, over een hogere topsnelheid beschikten. Om dat te counteren hadden we van de korte pauze tussen de twee races gebruik gemaakt om de afstellingen van de Audi RS 3 LMS te wijzigen. Dat leek in die laatste sprint zijn vruchten af te werpen, maar tegen het einde van de race begon de wegligging van de wagen te verslechteren. Uiteindelijk werd ik vijfde.”

Toch stelt Magnus een heel positieve balans van het weekend op.
Ik kon voor de derde keer dit jaar op een podiumplaats finishen, én ik kon voor het eerst van op pole positie aan een race beginnen. En zoals ik vooraf had gehoopt, ben ik nu ook al zeker van de titel bij de Rookies, met nog één meeting te gaan. Die volgt over twee weken, opnieuw op het circuit van Motorland in Aragon.”

RACB National TeamSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op zondag 1 november 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Aragon.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons