van der Horst

Aragon: Yann Ehrlacher kampioen, Vernay pakt WTCR Trophy-titel

Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing is kampioen
Yann Ehrlacher - Lynk&Co Cyan Racing is kampioen
Yann Ehrlacher had aan een zesde plaats in race 2 genoeg om zich definitief de WTCR-titel toe te eigenen nadat titelrivaal Esteban Guerrieri al snel met contactschade uit de race verdween. Ehrlacher (24) wordt hiermee de jongste toerwagenkampioen ooit. Oom Yvan Muller vertrok vanop de pole en maakte het Lynk & Co-feestje compleet met een eerste, nooit bedreigde seizoenzege. Jean-Karl Vernay verzekerde zich met een tweede plaats van de WTCR Trophy-titel, de Alfa Romeo-rijder ging Mikel Azcona, Gilles Magnus en Norbert Michelisz vooraf.
Jean-Karl Vernay - Team Mulsanne wint WTCR Trophy
Jean-Karl Vernay - Team Mulsanne wint WTCR Trophy
Hiermee zijn alle prijzen nog voor de start van de afsluitende wedstrijd op MotorLand Aragon verdeeld want ook Cyan Racing Lynk Co verzekerde zich mede door de opgave van zowel Guerrieri als Girolami van de titel in het teamklassement.
 
De toch al minieme titelkansen van Esteban Guerrieri werden al in de tweede ronde de grond ingeboord toen de Argentijn temidden van een ontketend peloton in de brokken deelde en zijn gewonde Honda Civic in de box parkeerde. Polesitter Muller had dankzij een prima start toen al uitzicht op de overwinning, ook een late safety car-fase nadat Girolami's motor het na contact begaf, zou de meervoudige toerwagenkampioen niet van een eerste seizoenzege houden.
 
Gilles Magnus - Comtoyou Racing wint Rookie-titel
Gilles Magnus - Comtoyou Racing wint Rookie-titel
Jean-Karl Vernay schoot vanaf P6 gewoontegetrouw snel uit de startblokken en toefde na drie ronden reeds in derde stelling achter onze landgenoot Magnus, eveneens prima gestart. De Comtoyou Racing-piloot deed wat ie kon maar moest het al snel tegen het Alfa Romeo-geweld afleggen. De Schotenaar hield geruime tijd vast aan wat een tweede podium van de dag zou zijn geweest maar bezweek finaal onder de druk van Cupra-rijder Mikel Azcona. Ehrlacher, zo goed als zeker van de titel, hoefde geen enkel risico te nemen en was in de slotronde bevoorrecht getuige van het gevecht om de laatste podiumplaats tussen Azcona, Magnus en een met een olielek gehandicapte Norbert Michelisz. 
 
De uittredende kampioen was één van de slechts vijftien rijders die in dit bouillante treffen de finish haalde, in tegenstelling tot o.m. Girolami, Urrutia (de polesitter voor race 3), Tarquini, Berthon, Boldizs en de ongelukkige Guerrieri.

Uitslag Race 2
Stand Rijders na Race 2
Stand Teams na Race 2
 
Foto's: FIA WTCR



Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in FIA World Touring Car Cup op zondag 15 november 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons