van der Horst

Arctic Rally: Hyundai dominant, Neuville strijdt om podium

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
De dominantie van Hyundai houdt ook zaterdagochtend aan in de Arctic Rally, de tweede manche van WRC. Ott Tänak bouwt met een nieuwe besttijd zijn voorsprong uit, terwijl Thierry Neuville nadert op de top drie.
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak - Hyundai i20 WRC
Ott Tänak (Hyundai) stoomt gewoon door en zet met drie besttijden op drie proeven een perfecte score neer. Ook op de eerste proef van de dag was de Est weer de snelste, welgeteld één tel voor Thierry Neuville (Hyundai) die kampte met intercomproblemen, opnieuw. Het was overigens allemaal Hyundai wat de klok sloeg met slechts één Toyota in de top vijf die voor de rest gevuld is met Hyundai's. Vooral de ontzettend sterke derde tijd van Oliver Solberg (Hyundai) gooit hoge ogen.

In de algemene stand heeft Tänak nu een stevige voorsprong van 23.6 seconden op zijn teamgenoot Craig Breen (Hyundai). Kalle Rovanperä volgt op 26.1 seconden van de leider maar komt wel dichter bij de Ier. De Fin moet op zijn beurt ook letten op Neuville die nu op amper zeven seconden staat van de tweede stek en op amper vijf tellen van de derde plek van jonge Toyotarijder.

Daarachter volgt Elfyn Evans (Toyota) die nu al op driekwartminuut volgt van de kop en een klein peloton leidt voor Teemu Suninen (Ford) en de verrassende Takamoto Katsuta (Toyota). Ook Oliver Solberg haakt zijn wagon aan. Sébastien Ogier (Toyota), die gisteren een pak tijd verloor als opener, blijft steken op plaats negen, net voor Gus Greensmith (Ford) die de top tien afrondt.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 27 februari 2021.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons