van der Horst

Ardeca Ypres Rally: Tom Boonen met een Porsche aan de start voor Make-a-Wish

Porsche 997 GT3
Porsche 997 GT3
In samenwerking met Make-a-Wish en Club Superstage zal Tom Boonen op donderdag 22 juni de wens van Lance Alleweireld uit Heuvelland vervullen door hem mee te nemen in een ritje aan boord van een Porsche 997 GT3 op de shakedown in Nieuwkerke. Lance Alleweireld lijdt aan de ziekte van Duchenne, een erfelijke spierziekte die de spieren aantast en verzwakt, waardoor hij aan een rolstoel gekluisterd zit.
Voor Tom Boonen zal het ook een primeur zijn, want hij reed nog nooit in Ieper en bestuurde ook nooit een Porsche op rallyproeven. "Ik ben wel benieuwd naar het gedrag van de 997 GT3 op een smal rallybaantje, maar ook naar de proef van de shakedown, want ik heb nog nooit gereden in Ieper. Het zal een spannende kennismaking worden," vertelt Tom Boonen, die dit seizoen de rallysport ontdekte.
 
Voor Lance Alleweireld zal een droom in vervulling gaan, want hij mag mee aan boord van de Porsche bestuurd door Tom Boonen. Lance geniet ten volle van het leven en werd daarvoor door de Krant van West-Vlaanderen uitgeroepen tot de "Krak van Heuvelland".
 
"In 2022 heb ik deelgenomen aan de Roeseltriatlon, samen met mijn oud-leerkracht Glenn Verholle. Bij het zwemmen trok hij mijn kayak voort, daarna werd ik door de brandweer uit de kayak getild met een kraan en op de tandem gezet en tot slot heet Glenn me in mijn rolstoel geduwd tijdens het lopen. Ik organiseer op 7 oktober in Wulvergem ook de "Run for Lance", een loopwedstrijd voor een goed doel. Het is de tweede editie. Vorige keer waren er ruim honderd deelnemers," vertelt de 18-jarige scholier, die als hobby flyers en posters ontwikkelt voor evenementen op school.
 
Verder is Lance superfan van Thierry Neuville en mist hij geen enkele editie van de Ypres Rally. Daarom is het zijn grote droom om eens met een rallywagen mee te rijden en die droom gaat op de shakedown in vervulling. Terwijl de ouders van Lance, Xavier en Virginie, met hun zoon ook een rondleiding achter de schermen krijgen bij Club Superstage, kijkt Lance Alleweireld al enorm uit naar dit avontuur. "Tom Boonen mag zeker eens gas geven op de shakedown. Ik wil wel eens voelen wat de Porsche kan. Het is mijn lievelingsauto!'
Tom Boonen en Lance Alleweireld zullen tussen de Qualifying Stage en de Shakedown hun runs afwerken.
 
Club Superstage vzw


Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op dinsdag 20 juni 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Ardeca Ypres Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons