van der Horst

Ardenne Rally Festival: Het sterrenparcours in Vresse-sur-Semois

Ardenne Rally Festival
Ardenne Rally Festival
Het was een beetje een gok… maar hij loonde wel! Op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 mei zorgt DG Sport er voor dat alle rallyfans in de wolken zullen zijn, want het startveld van het 1ste Ardenne Rally Festival ziet er gewoonweg adembenemend uit. Er staan een aantal onwaarschijnlijke en originele bolides aan de start, recht uit de jaren ’70, ’80, ’90 en 2000, wagens die toen de grootste namen aan het stuur hadden…
Zo verwelkomen de organisatoren met open armen vader en zoon Breittmayer, die voor de gelegenheid de grootste schatten uit de Breitt Gallery voorrijden! Emile neemt het stuur van een Lancia Delta S4 Gr.B ex-Markku Alen en een Audi Quattro Gr.4 ex-Michèle Mouton en Hannu Mikkola, terwijl vader Olivier een Renault 5 Maxi Turbo ex-François Chatriot en een Peugeot 205 Turbo 16 Evo2 ex-Stig Blomqvist en Bruno Saby zal temmen! Met al die Groep 4’s en Groep B’s zullen de fans ogen (en oren!) te kort komen!
 
Maar dat is uiteraard niet alles! Er staan nog enkele andere authentieke juweeltjes aan de start: de Tsjech Petr Uhrik met een originele Skoda Favorit 136 L 1990 ex-Stig Blomqvist en Nederlandse deelnemers met twéé Subaru’s Impreza 555 ex-Colin McRae (1994) en Piero Liatti (1996)! 

Marc Duez is van de partij aan het stuur van een Audi Quattro Gr.4 1980, een wagen die hij zelf eerder al tijdens een demorun bestuurde, Jean-Pierre Vannerum komt met een Toyota Celica ST165 1998 ex-Juha Kankkunen naar Vresse, Fernand Néri en Guy Wlodarczak staan aan de start met een Fiat Spider Abarth (1972) en Datsun 100 A (1975) – wagens die er helemaal uit zien als toen ze vroeger reden – de Fransman Maxime Vilmot krijgt de handen op elkaar met een Ford Escort Mk2 ex-Russell Brookes, Jean-Louis Meynart en Jacques Sestach gaan voor een Mitsubishi Lancer EvoIII 1995, waarvan één ex-Pascal Smets. Het merk met de diamanten wordt ook vertegenwoordigd door Quentin Barthelemy, met een Lancer EvoV 1998 ex-Gustavo Trelles. En dan is er ook nog Eric Cunin, die de fans van François Duval zal plezieren met zijn Skoda Fabia WRC 2006.  

Naast deze reeds indrukwekkende waaier aan deelnemers zullen er ook heel wat replica’s aan de start van het Ardenne Rally Festival staan, maar daarover binnenkort meer.
 
Conclusie: om een stukje rallygeschiedenis met eigen ogen te kunnen aanschouwen moet u op 2, 3 en 4 mei naar Vresse-sur-Semois afzakken! Houd uw tickets al maar klaar!

Persbericht DG Sport
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op zaterdag 27 april 2024.
  • Belgian Truck GP

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons