van der Horst

Ardenne Rally Festival: Nostalgie en passie troef in Vresse-sur-Semois

Renault 5 Turbo
Renault 5 Turbo
Na de shakedown op donderdagavond ging het 1ste Ardenne Rally Festival georganiseerd door DG Sport op vrijdagochtend officieel van start. De weersomstandigheden waren aanvankelijk wel niet ideaal, maar bij het verschijnen van een hele rits indrukwekkende historische rallybolides kwam ook de zon een kijkje nemen in Vresse-sur-Semois!
Zij die er op deze eerste dag bij waren kregen overschot van gelijk, want op het podium in het landelijke dorp of langs de demo-etappes in Vresse-sur-Semois en Orchimont zagen ze de geschiedenis van de rallysport aan zich voorbij rijden! Van de Alpine A110, wereldkampioen in 1973, tot de Skoda Fabia WRC die in handen van François Duval deelnam aan de Rally van Monte Carlo 2006, stuk voor stuk schitterden de bolides. Ford Escort Mk1 en Mk2, Lancia Stratos, Talbot Sunbeam Lotus, Audi Quattro en Sport Quattro, Porsche 911 SC RS, Triumph TR7 V8, Renault 5 Turbo en Maxi Turbo, Peugeot 205 T16 Evo2, Lancia Delta S4, Toyota Celica ST165, Subaru Legacy RS Turbo en Impreza 555, Citroën Saxo T4 ex-Sébastien Loeb… Tussen alle ‘originals’ en ‘replicas’ vond iedereen wel een favorietje. 

En demorit of niet, de rijders haalden alles uit de kast… in zoverre zelfs dat sommigen op vrijdag iets naast de ideale rijlijn terecht kwamen! Een beetje blikschade was het gevolg, maar de betrokken rijders en corijders bleven ongedeerd. 

Op zaterdag krijgt dit grote festival zijn vervolg. Vanaf 10 uur ’s ochtends staan de proeven van Pussemange, Gros-Fays en Bellefontaine geprogrammeerd. En aangezien de gezellige animatie in het hartje van Vresse-sur-Semois ondertussen non-stop zijn gang gaat, worden de liefhebbers in groten getale verwacht voor deze spectaculaire afsluiter. Mis het niet!

Persbericht Ardenne Rally Festival



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op zaterdag 4 mei 2024.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons