van der Horst

Argentinië: Stof stopt wedstrijd

Toomas Heikkinen - VW Polo Supercar
Toomas Heikkinen - VW Polo Supercar
De finale race van het World RX in Argentinië is stop gezet toen bleek dat er teveel stof bleef hangen tijdens de eerste kwalificatieheat. De organisatie krijgt nu de tijd tot vanavond plaatselijke tijd om een oplossing te vinden. Maar dan zullen alle vier de kwalificatieheats, inclusief de halve finales en de finale op één dag worden verreden.
Petter Solberg reed naar eigen zeggen een goede eerste heat, maar die werd spijtig genoeg stop gezet om veiligheidsreden. Gezien er alleen maar Supercars aanwezig zijn in Argentinië en er bovendien maar 19 wagens de verre verplaatsing maakten, is het verplaatsen van de heats naar zondag uiteraard niet onoverbrugbaar. Maar met vier kwalififatiemanches, twee halve finales en een finale zal er uiteraard niet veel mogen mislopen in de timing. Ook voor de piloten en de teams geen makkelijke opgave. In rallycross wordt vrij veel contact gemaakt en het zal werken worden om de wagens telkens opnieuw fris aan de start te krijgen van elke heat, halve finale of finale. Veel tijd om onderdelen te vervangen zal er dus niet zijn. 

Foto: World RXSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in FIA World Rallycross Championship op zaterdag 28 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Argentina.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons