Argentinië: Winst voor Larsson, titel voor Solberg

Petter Solberg
Zoals eerder gemeld werd de wedstrijd op zaterdag tijdens de eerste kwalificatieheat gestopt en zodoende stonden op zondag vier kwalificatieheats, twee halve finales en een finale op het menu. Opnieuw veel stof waardoor de organisatie de vierde kwalificatieheat moest aflassen. Ondertussen was Petter Solberg met een vierde, twaalfde en tweede chrono en de daaraan gekoppelde dertien punten reeds zeker van de zijn tweede opeenvolgende titel. Ook met een mogelijk 0-resultaat tijdens de vierde en niet verreden heat, zou de Noor meer dan waarschijnlijk nog binnen de top 13 zijn beland wat voldoende was voor titelverlenging.
Petter Solberg - Citroën DS3 Supercar
Opmerkelijk was dat Johan Kristoffersson zich met de VW Polo als 13de niet wist te kwalificeren voor de halve finales, waardoor zijn derde plaats nog in het gedrang kwam door een uitstekende Andreas Bakkerud in diens Ford Fiësta. Maar door het feit dat Veiby niet kwam opdagen voor de halve finale was Kristoffersson de eerste reserve. Hij scoorde nog twee extra punten en dat was net voldoende om zijn derde plaats te handhaven in de eindstand van het kampioenschap. En de Polo rijder had tweemaal geluk, want Bakkerud sukkelde naast de baan in de halve finale en scoorde zodoende amper één puntje.

Robin Larsson won de eerste halve finale met de Audi S1 voor merkgenoot Ekström en Kevin Hansen, de kersverse RX-Lites kampioen en broer van Timmy. Team Peugeot Hansen was dus met drie wagens naar Argentinië afgezakt en alleen Davy Jeanney viel met een vierde plaats in de tweede halve finale naast de laatste finale van het seizoen.

De tweede halve finale werd gewonnen door vice kampioen Timmy Hansen voor Petter Solberg en Janis Baumanis, de kersverse kampioen in Super1600. Marklund had lang zicht op de finale, maar plantte zijn Audi van EKS RX loeihard in de bandenmuur.

De finale werd uiteindelijk gewonnen door Larsson voor Ekström en Solberg na een beklijvende race tussen Larsson en Ekström waarin ook Timmy Hansen in het begin zwaar meevocht. Nadien kwamen de broertjes Hansen met elkaar in aanraking en werden vijfde en zesde na Baumanis in zijn eerste en sterke wedstrijd bij de Supercars.

Foto's: World RX

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rallycross Championship op maandag 30 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Argentina.