van der Horst

Argentinië: Neuville boekt elfde zege

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Niets of niemand legde Thierry Neuville nog iets op de weg op de slotdag van de Rally van Argentinë, manche vijf van het WRC. De Belg boekte zijn elfde overwinning op 102 wedstrijden en breidt zijn koppositie in de WRC-tussenstand uit.
Thierry Neuville
Thierry Neuville
Thierry Neuville (Hyundai i20) kwam nooit meer in gevaar op de slotdag. Hij beheerste volwassen en pakt nog eens drie punten op de Power Stage, waar Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) aan de haal ging met vier punten en Sébastien Ogier (Citroën C3) met vijf punten.

Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Door die besttijd sprong Ogier ook nog over Kris Meeke (Toyota Yaris) die lek reed en zo zijn podiumplaats zag verloren gaan. Hij redde het wel nog in de strijd om de vierde plaats want Dani Sordo (Hyundai i20) betekende geen grote hulp voor Hyundai. Hij werd zelfs nog zesde want ook Latvala ging nog voorbij de Spanjaard. 

Als zevende klokte Teemu Suninen (Ford Fiesta) in en uiteindelijk werd Ott Tänak (Toyota Yaris) ondanks zijn opgave zelfs achtste, zonder al te veel punten mee te graaien uit de Power Stage.

In WRC2 (Pro) haalde Mads Ostberg het met een straatlenge voorsprong.

In de WRC-tussenstand breidt Neuville zijn voorsprong uiteraard uit met het tweede luik van de Zuid-Amerikaanse campagne in zicht. Binnen twee weken trekt de karavaan naar Chili.

Foto's: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing WRCSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zondag 28 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons