van der Horst

Argentinië: Neuville met zicht op zege

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Zonder grote problemen is een nieuwe zege voor Thierry Neuville in de maak. De Belg heeft na het uitvallen van Ott Tänak een ruime voorsprong op Andreas Mikkelsen en Kris Meeke. De rally van Argentinië eindigt zondag met nog drie proeven.
Ott Tänak - Toyota Yaris WRC
Ott Tänak - Toyota Yaris WRC
Nummer tien is nog maar net geboekt, of de elfde WRC-zege van Thierry Neuville (Hyundai i20) is al in de maak. De Belg reed een sterke middaglus en zag met Ott Tänak zijn belangrijkste uitdager wegvallen. Hij geeft nu driekwartminuut voorsprong op Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) die eindelijk nog eens op niveau presteert en goed op weg lijkt punten af te nemen van Neuville zijn concurrenten. De Belg lijkt dus goed op weg zijn koppositie in de WK-tussenstand verder uit te bouwen.

Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Kris Meeke - Toyota Yaris WRC
Kris Meeke (Toyota Yaris) is derde op 1'03 van Neuville. De Noord-Ier hinkt wel op twee gedachten: het podium halen of punten scoren voor Toyota. Sébastien Ogier (Citroën C3) zit hem namelijk op de hielen. Het verschil bedraagt nog drie seconden. Ook Dani Sordo (Hyundai i20) hangt nog in de buurt en zit op amper negen seconden van het podium. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) rijdt stilaan in het ijle rond op anderhalve minuut. Hij is zesde, voor Teemu Suninen die al op bijna 4 minuten zit.

In WRC2 Pro ment Mads Ostberg nog altijd de troepen.

Zondag zijn er dus nog drie proeven, goed voor 53 kilometer tegen de klok.

Foto's: Hyundai Motorsport & Toyota Gazoo Racing WRC

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 27 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons