van der Horst

Argentinië: Neuville op kop door fout van Tänak

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Na de eerste volle dag in de Rally van Argentinië leidt Thierry Neuville het peloton. De Belg profiteerde optimaal van een foutje van Ott Tänak en problemen bij Kris Meeke.
Ott Tänak (Toyota Yaris) drukte zijn stempel na de middag met twee besttijden. Die brachten de Est ruim op kop van het klassement, maar in zijn poging het gat uit te diepen ging het mis. Hij ging rond en verloor een pak tijd.

Thierry Neuville (Hyundai i20) reageerde met een snelste tijd, niet wetende dat Tänak in de problemen zat. Neuville hijst zich op kop en telt 11.9 seconden voorsprong op een gedijste Sébastien Ogier (Citroën C3). Ondanks het foutje is Ott Tänak nog altijd derde op (in zijn geval, amper) 13.4 seconden achterstand.

Oud-leider Kris Meeke had schakelproblemen en vond zijn derde versnelling niet. De Noord-Ier staat op 28.1 seconden van de leider, al is het te vroeg om hem uit te schakelen voor het podium. Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) zit op een zucht van Tänak maar toonde niet dat hij het ritme vooraan kon volgen. Elfyn Evans (Ford Fiesta) is in alle stilte zesde op 38 tellen en krijgt Dani Sordo (Hyundai i20) als speelkameraadje mee.

Jari-Matti Latvala eindigde de laatste proef onder een rode vlag. Wat dat inhoudt voor de stand  nog onduidelijk. Esapekka Lappi maakte wel brokken, en is uit de strijd. Pedro Heller heeft de kop in handen in WRC2

Mads Ostberg leidt inmiddels WRC2 Pro, 

Foto: Hyundai Motorsport

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op vrijdag 26 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons