van der Horst

Argentinië: Neuville tweede na openingsfase

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville is na de eerste vijf proeven in de Rally van Argentinië, manche vijf van het WRC, voorlopig tweede. De Belg moet enkel Kris Meeke laten voorgaan.
Toyota haalde meer dan fors uit vrijdagochtend met een sterke één-twee op de openingsproef van de dag. Kris Meeke (Toyota Yaris) en Ott Tänak (Toyota Yaris) waarschuwden de tegenstand met een scherpe tijd. Sébastien Ogier (Citroën C3) moest meteen acht  tellen toestaan, Thierry Neuville (Hyundai i20) zelfs dertien. De tweede proef werd geannuleerd.

Maar de waarschuwing kwam aan bij Neuville die promt de besttijd zette op de volgende proef en dat net niet overdeed op de slotproef van de ochtend, in het Parque Tematico. Daardoor rukte de Belg in geen tijd op naar de tweede stek, geholpen door de natte omstandigheden. De Belg moet enkel Kris Meeke laten voorgaan en heeft een achterstand van 5.4 seconden. Achter hem zitten zijn belangrijkste titelconcurrenten Ogier en Tänak, beide op twaalf tienden van de Belg. Vooral Tänak liet een pak tijd liggen op de slotproef van de lus. Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) is de vijfde rijder die de kloof met de kop binnen de tien seconden houdt. De Hyundai's van Andreas Mikkelsen en Dani Sordo vallen net buiten die top vijf.

In WRC2 Pro leidt Mads Ostberg (Citroën C3 R5), terwijl Takamoto Katsuta (Ford Fiesta) de kop bezet in WRC2.

Foto: Hyundai MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 26 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons