van der Horst

Argentinië: Neuville voelt Tänak naderen

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Halfweg de zaterdagetappe blijft Thierry Neuville aan de leiding in de Rally van Argentinië. Hij voelt wel de hete adem van Ott Tänak in zijn nek. Sébastien Ogier raakte een poort en verloor de stuurbekrachtiging en zijn derde stek.
  • Dreamdrive
Thierry Neuville (Hyundai i20) opende sterk op zaterdag met meteen een snelste tijd op de openingsproef, maar daarna ontbond Ott Tänak (Toyota Yaris) zijn duivels met twee snelste chrono's die de Est op vijf seconden brengt van de positie die hij gisteren verloor. De top drie in de WK-tussenstand leek samen uit te lopen, maar Sébastien Ogier (Citroën C3) moest de rol lossen vooraan toen hij een foutje maakte en de stuurbekrachtiging verloor. Hij verloor nipt zijn derde plaats aan Kris Meeke (Toyota Yaris) die zelf ook problemen kende na een watersplash. Dat is inmiddels op driekwartminuut van een de kop.

Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) is nu vijfde op 50 seconden van de leider. De Noor kan misschien zijn zegje doen in de strijd om de titel nu Ogier tot bij hem is teruggeslagen. Dani Sordo (Hyundai i20) is zesde op meer dan een minuut.

Pechvogel van de ochtend was Elfyn Evans (Ford Fiesta) die na een brede schuiver een rots raakte aan de binnenkant van de weg en over de kop ging.

Foto: Hyundai Motorsport

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 27 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons