van der Horst

Argentinië: Ogier verliest veel tijd

Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Sébastien Ogier - Citroën C3 WRC
Sébastien Ogier heeft veel tijd verloren zaterdagmiddag in de Rally van Argentinië. Zonder stuurbekrachtiging viel hij in twee proeven van plaats drie naar zes.
  • Circuit Zolder
Ogier (Citroën C3) raakte een poort op de elfde proef zaterdagochtend en verloor daardoor de stuurbekrachtiging. Op de showproef in Parque Tematico redde Ogier wat er te redden viel maar hij viel wel terug naar plaats zes op ruim een minuut van de leider. 

En dat is nog altijd Thierry Neuville (Hyundai i20) die zijn voorsprong een klein beetje groter maakte op Ott Tänak (Toyota Yaris). De Est volgt nu op 6.4 seconden van de Belg. Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) is plots derde, want ook Kris Meeke (Toyota Yaris) kende opnieuw problemen. Dit keer met een lekke band.

De pech van Ogier kan belangrijk worden in de strijd om de titel. De wereldkampioen heeft met Mikkelsen, Meeke en Dani Sordo (Hyundai i20) nu drie luitenanten van zijn titelconcurrenten voor zich.

Foto: Citroën RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 27 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons