van der Horst

Argentinië: Tänak pakt meteen kop

Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak - Toyota Yaris
Ott Tänak won donderdagavond de openingsproef Villa Carlos Paz in de Rally van Argentinië. De Est deed dat met de nodige overtuiging want hij sloeg al een gaatje op zijn concurrenten.
De vijfde manche van het WRC begon met de stilaan vertrouwde showproef die er net als de shakedown nat bij lag. Ott Tänak (Toyota Yaris) greep meteen de kans om een gaatje te slaan en zette iedereen op een kp'tje van 1.9 km op minstens 1.6 seconden. Sébastien Ogier (Citroën C3) werd tweede, voor Kris Meeke (Toyota Yaris). De Hyundai's van Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) en Thierry Neuville (Hyundai i20) besluiten de top vijf op twee tellen van de eerste wedstrijdleider. De Fords van Elfyn Evans (Ford Fiesta) en Teemu Suninen (Ford Fiesta) staan achteraan het WRC-pak, op ruim 3 seconden.

Takamoto Katsuta (Ford Fiesta) noteerde de snelste tijd in WRC2, Gus Greensmith (Ford Fiesta) deed hetzelfde in WRC2Pro.

Straks staan er zevende proeven op het programma. De rally eindigt zondagmiddag.

Foto: WRC.comSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op vrijdag 26 april 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons